Kristin Finstad Svendsen

About

Categories

Archives

Search

Summer smoothie

VERDENS DIGGESTE SOMMERSMOOTHIE:
APPELSINJUICE, MANGO, ANANAS, BANAN OG JORDBR




  • 08.05.2017
  • //
  • Kl.09:47
  • //
  • Mat
  • //
  • 2 kommentarer
  • Anbefaling: Veggie McSpice

    I dag str, som nevnt, flytting og ryddig p agendaen, men jeg tenkte likevel stikke innom en tur til i kveld. Enn s lenge m jeg komme med en anbefaling jeg aldri, i min villeste fantasti, trodde skulle finne sted p min blogg - nemlig burger fra McDonald's. Vegetar, selvflgelig!





    Funfact: Jeg har aldri likt junkfood. Med det sagt, s har jeg siden onsdag elsket Veggie McSpice. Faktisk har jeg spist vegetarburger to ganger denne uken, og det tror jeg er mer burger enn jeg har spist i hele mitt liv. Denne er s digg! Anbefales for veganere, vegetarianere og kjttetere. Godt for miljet, godt for dyrene og godt for deg - i hvert fall p en sliten, fyllesyk eller deilig sndag ♥

  • 30.04.2017
  • //
  • Kl.14:11
  • //
  • Mat
  • //
  • 6 kommentarer
  • Mozarella bar





    En av dagene i London bestemte Niklas og jeg oss for ta lunsjen et annet sted enn en brun pub. Selv foretrekker jeg jo litt annen mat enn det som gjerne serveres p slike steder, s til min store begeistring gikk vi tilfeldigvis forbi et litt finere sted som serverer italiensk mat. Mozarella Bar, som restauranten heter, ligger i en parallell gate til Oxford street. Dessverre er jeg ikke lommekjent, s noe mer konkret klarer jeg ikke beskrive det. Men jeg er sikker p at dersom du er i London og har lyst til ta turen innom, s kan noen lokale hjelpe deg ♥





    Jeg skal innrmme at vi begge ble ganske sjokkerte da servitrisen fortalte at ingen av rettene deres inneholder hverken lk eller hvitlk. Jeg mener: Hallo, det er jo det beste som finnes i mat!? Tross mangelen, smakte det, ikke overraskende, veldig godt. Prisene var overhodet ikke verst heller, med tanke p standarden der. Anbefales!

  • 11.02.2017
  • //
  • Kl.22:11
  • //
  • Mat
  • //
  • 4 kommentarer
  • Pizzakokken slr til

    Jeg fikk blant annet pizzastein til jul, og som den pizzaelskeren jeg er, var jo det perfekt! P lrdag inviterte vi til pizzaparty for innvie steinen, og resultatet ble perfekt, om jeg fr si det selv. Det var skikkelig stas at det falt s godt i smak hos alle gjestene, og i tillegg var det en fulltreffer for bde Niklas og meg ogs. Akkurat denne skal vi definitivt lage igjen.



    JEG BRUKTE:

     ♥ Hjemmelaget pizzadeig
    ♥ Hjemmelaget tomatsaus
    ♥ Sjampinjong
    ♥ Fersk basilikum (fr steking)
    ♥ Rdlk
    ♥ Paprika
    ♥ Ost
    ♥ Oregano
    ♥ Blandet krydder
    ♥ Hvitlkspulver

    Jeg hadde en salat og hvitlksdressing ved siden av.

  • 10.01.2017
  • //
  • Kl.21:54
  • //
  • Mat
  • //
  • 4 kommentarer
  • La oss snakke om julematen

    Det virker som jeg skapte litt mer sprsml enn svar angende mitt forhold til julemat forleden (se innlegget HER). Det var selvflgelig ikke hensikten, s derfor tenkte jeg gjre et forsk p f ting klinkende klart n 



    Frst og fremst, s mener jeg ikke at salat er usunt - snarere tvert imot. Pizza, for eksempel, er mat jeg ikke unner meg nr som helst, og derfor skrev jeg det p den mten. Om det blir salat, pizza eller noe helt annet p julaften, vet jeg ikke. Dersom jeg har lyst p noe usunt skal jeg ikke la vre spise det tross nringsinnholdet. Poeng og konklusjon: Usunt eller ei, p julaften skal jeg spise akkurat det jeg har lyst p.

    Jeg har aldri vrt glad i julemat - hverken fr jeg ble syk eller fr jeg ble vegetarianer. Julematen for meg, har dermed, ikke vrt noe typisk jul. I mange r spiste jeg pizza, mens de senere rene har ogs det, tidvis, vrt utfordrende. I disse tilfellene har jeg funnet alternativer som har funket for meg p det tidspunktet - enten det har vrt lomper eller havregrt. 



    Familien min har alltid ment at en skal spise nyaktig hva en selv liker og vil nettopp p julaften. Julemltidet har noen r vrt utfordrende nok i seg selv for mitt vedkommende, og dersom unsket mat hadde kommet opp det hele, ville jeg sannsynligvis ikke spist i det hele tatt. Og for mamma har alt, alltid, vrt bedre enn ingenting i magen min.

    Med dette hper jeg alle unner seg livretten i julen, koser seg med godis og kaker. Samtidig tenker litt over mengder med kjtt, for nettopp dyrene gr det hardt utover denne hytiden. Gledelig jul og julemltider 

  • 06.12.2016
  • //
  • Kl.22:16
  • //
  • Mat
  • //
  • 2 kommentarer
  • Krifs-tips: Villa Paradiso



    Er du bare halvparten s glad i pizza som meg; sjekk ut Villa Paradiso! Helt fantastisk italiensk mat i hovedstaden, som jeg tror skal ha flere restauranter. Selv beskte jeg den p Frogner, og det til tross, fikk jeg flelsen av vre i Italia. Ikke bare maten, men hele atmosfren, dro meg tilbake til Roma.







    Enda et pluss, var at de hadde egen veggis-meny - og det kan jeg ikke annet enn elske! Absolutt blant de beste pizzaene jeg har spist i Norge. Yum 

  • 15.10.2016
  • //
  • Kl.18:29
  • //
  • Mat
  • //
  • 0 kommentarer
  • Salat all day, every day

    Det aller, aller beste jeg kan f servert, er definitivt salat. Kall meg gjerne enkel, men det fine med salater er jo nettopp at det finnes uendelig med varianter. Selv holder jeg meg ofte til noen faste ingredienser, mens jeg ofte varierer tilbehr.





    Salaten jeg lagde forleden dag, er utrolig enkel, god og tar deg bare noen minutter lage. Passer perfekt til lunsj eller middag i en hektisk hverdag. Til sistnevnte kan du jo for eksempel tilsette egg, bnner eller pasta. servere med grovt brd ved siden av er ogs et alternativ.



    Jeg brukte de grnnsakene jeg hadde i kjleskapet, som var mais, paprika, agurk og crispsalat. Ellers de ingrediensene som vist p bildet over, pluss salt og pepper! S godt 

  • 06.10.2016
  • //
  • Kl.23:51
  • //
  • Mat
  • //
  • 0 kommentarer
  • Vegetarpizza

    Som vegetarianer hrer jeg ofte folk snakker om hvor vanvittig kjedelig et slikt kosthold m vre. Dette er utsagn fra kjttetere, selvflgelig - og hva vet vel egentlig de om kost uten kjtt? Jeg kan i hvert fall skrive under p at det er langt ifra kjedelig - snarere tvert imot: Det finnes s vanvittig mange gode smaker som ikke blir oppdaget fr du faktisk blir genuint opptatt av plantebasert mat. Jeg kan nrmest ikke komme p en eneste rett som ikke kan lages uten kjtt! Noe s enkelt som pizza kan by p utallige varianter som ville falle i smak i alle ganer - ja, selv hos Niklas, som er s langt i fra vegetarianer en kan komme. For en tid tilbake spiste vi begge vegetar - en enkel, men likevel utrolig velsmakende pizza! S enkelt som dette kan det gjres:





    PIZZASAUS

    ♥ Tomatpur
    ♥ Hakkede tomater
    ♥ Hvitlk
    ♥ Basilikum
    ♥ Krydder etter nske (vi brukte salt og oregano)

    Vi brukte stavmikseren til vi fikk en jevn og fin konsistens.



    PIZZAFYLL

    ♥ Mager ost
    ♥ Lk
    ♥ Mais
    ♥ Paprika
    ♥ Kantarell
    ♥ Pepperone (en utrolig god variant av chili, denne m testes!)

    Hvordan fyll du bruker, kommer jo an p hva du selv foretrekker. Vi har aldri brukt kantarell p pizza tidligere, men den var virkelig verdt forsket - s godt! Vi har forresten brukt ferdig spelt N bunn.



    S er det bare sette pizzaen i ovnen og fylle vinglassene. Selvflgelig var det allerede blitt litt for mrkt for bilder da pizzaen var ferdig, men jeg tror de fleste forstr greia. NYT!

  • 29.09.2016
  • //
  • Kl.21:19
  • //
  • Mat
  • //
  • 14 kommentarer
  • Verdens beste smoothie

    Sndag, og den frste dagen denne uken agendaen har vrt tom. Etter en lang uke, jobb, bursdag for tre og en kveld p byen i gr, var denne dagen bde etterlengtet og ndvendig. Fullstendig avslapping og en lang tur i hstvret er det eneste Niklas og jeg har tatt oss til i dag. Jeg har hatt skikkelig cravings p smoothies hele uken, og i dag var det endelig rom for lage min favoritt - den skal jeg selvflgelig gi dere fremgangsmten p. Ddsenkel, sunn og veldig, veldig god!



    TROPISK SMOOTHIE 

    ♥ Ananas
    ♥ Mango
    ♥ Banan
    ♥ Appelsinjuice





    Ganske s sommerlig og tropisk, men etter min mening smaker den like godt uavhengig av sesong. Nyt!

  • 04.09.2016
  • //
  • Kl.16:57
  • //
  • Mat
  • //
  • 1 kommentar
  • Oppskriften alle vil elske

    - Brownies muffins -





    Jeg er fullstendig klar over at jeg har delt oppskriften p disse tidligere, men det begynner allerede bli et par r siden. Ettersom de er spass gode, aldri slr feil nr jeg serverer dem og dessuten er kjempe enkle lage, er jeg ndt til dele igjen.



    Alt du trenger til cirka 15 muffins er:
    ♥ 2 egg
    ♥ 3 dl. sukker
    ♥ 100 gram smr
    ♥ 2. dl mel
    ♥ 3-4 ss. bakekakao
    ♥ 1 ts. vaniljesukker
    ... og muffinsformer, selvflgelig.

    Visp eggene og sukkeret sammen frst (det trenger ikke bli eggedosis), fr du tilsetter smeltet smr og resten av ingrediensene.



    Fordel i muffinsformer og stek p 200 grader i cirka 13 minutter.





    Hper det smaker 

  • 10.08.2016
  • //
  • Kl.22:45
  • //
  • Mat
  • //
  • 2 kommentarer
  • Middagstips



    Noen av de mest hyppige sprsmlene her p bloggen, er hva jeg spiser - ettersom jeg er bde vegetarianer og har et komplisert forhold til mat. Jeg skal innrmme at jeg ikke er flink nok til hverken spise eller st p kjkkenet. Nr jeg frst lager noe, nsker jeg at det skal vre en sunn og rask lsning, ellers bli det aldri gjort uansett. Derfor tenkte jeg tipse om en rett som er nettopp det, og som dessuten smaker himmelsk - om du er glad i asiatisk, riktignok.



    - Asiatisk wok -

    Alt du trenger er: 
    ♥ Wokblanding etter eget nske (jeg brukte indiskinspirert)
    ♥ Eggnudler
    ♥ Lk
    ♥ Woksaus (valget mitt falt p Chop Suey)

    Stek grnnsakene og lken mens nudlene koker, og tilsett etter hvert woksausen. Nr nudlene er ferdig, bland de med resten, og stek alt noen minutter til. S enkelt og s godt!


     


  • 01.08.2016
  • //
  • Kl.22:09
  • //
  • Mat
  • //
  • 1 kommentar
  • Restaurantanbefaling i Bergen

    Tretten - Geiranger - Stryn - Loen og Lodalen - Vtedalen - Sogndal - Lrdal - Gudvangen - Voss - Bergen - Trolltunga - Eidfjord - Hardangervidda



    - Ruccola i Bergen -

    Hverken Niklas eller jeg er kjent i Bergen overhodet. Selv hadde jeg aldri vrt i byen, s da oppdraget om finne en god restaurant stod for tur, leste vi anmeldelse etter anmeldelse p nett, fr valget falt p Ruccola. Restauranten ligger rett nedenfor der Flibanen starter.



    Ikke overraskende nsket vi en italiensk restaurant - og det fikk vi! Pizzaen smakte himmelsk og vinen var bde billig og bra. Det eneste jeg har pirke p, er servicen, som jeg synes kunne vrt hakket bedre. Ellers var atmosfren veldig hyggelig - et intimt lite sted med en haug av smilende mennesker og lukt av fantastisk italiensk mat.





    N skal det sies at jeg la en uke med drlig mat bak meg fr dette, men jeg er overbevist om at jeg hadde vrt like fornyd uansett. Restauranten kan p mange mter sammenlignes med for eksempel Olivia - og det er en sikker vinner for mange!
     


  • 27.07.2016
  • //
  • Kl.20:03
  • //
  • Mat
  • //
  • 3 kommentarer
  • Salat in my heart



    Mange av dere som har lest bloggen min en stund, vet at det beste jeg kan f servert, er en god salat. N som det er sommer, synes jeg i hvert fall det er helt topp til middag - lett, raskt og supergodt! Her i huset er salat p menyen opptil flere ganger i uken, og derfor mtte Niklas og jeg oppdatere noen av ingrediensene litt da vi lagde det tidligere i dag - og resultatet ble himmelsk, derfor m jeg dele med dere, til tross for at den ligner veldig p den jeg tipset om sist.



    Alt du trenger er: 
    ♥ Salat etter eget nske (vi brukte en eller annen miks, i tillegg til ruccola)
    ♥ Mais 
    ♥ Paprika
    ♥ Agurk
    ♥ Bnner
    ♥ Krutonger eller chips (vi valgte sistnevnte denne gangen)
    ♥ Pasta (vi brukte eggpasta fylt med spinat)
    ♥ Ost (Niklas brukte feta og jeg lettost)
    ♥ Eventuelt nsket dressing



    Som regel faller valget mitt p mager hvitlksdressing de gangene jeg faktisk bruker det overhodet. Men Niklas har skrytt dressingen over opp i skyene en stund, uten at vi har klart finne den i butikken - fr vi fant den p Kiwi i dag. Nringsinnholdet er ikke s alt for ille, og dessuten trenger en ikke store mengder i det hele tatt. Denne var ordentlig god!


     


  • 14.07.2016
  • //
  • Kl.21:12
  • //
  • Mat
  • //
  • 6 kommentarer
  • Et lite tips

    Mange av dere har vrt nysgjerrige p hva jeg spiser n som jeg er vegetarianer. De som har lest bloggen min en stund vet at jeg er over gjennomsnittet kresen. N skal det sies at kjtt er det jeg stort sett har vrt sr med - jeg har jo nrmest ikke likt eller ville spise noe. Nr det kommer til grnnsaker og andre vegetabiler, liker jeg faktisk det meste. 

    Forleden dag mtte jeg lage meg noe som fristet litt ekstra, for lysten p mat har ikke vrt helt til stede i dette eksamenskjret. Og ettersom jeg er fullstendig hektet p salater for tiden, bestemte jeg meg for lage en litt ekstra god - men likevel sunn. Resultatet av det jeg hadde her hjemme ble spass godt at jeg vil dele den med dere. Jeg skal prve bli flinkere til dele litt enkle lunsj -og middagstips. Det har jo blitt s godt tatt i mot tidligere  Denne gangen er det overhodet ikke noe hokus-pokus, men det ble veldig velsmakende.



    Salatmiks ♥ Mozarella ♥ Agurk ♥ Mais  Paprika  Kims superspr blgechips (60% fullkorn)  Mager hvitlksdressing ♥ Bnner
     


  • 09.05.2016
  • //
  • Kl.09:02
  • //
  • Mat
  • //
  • 9 kommentarer
  • vre vegetarianer

    Etter jeg nylig delte at jeg har blitt vegetarianer har det dukket opp mange sprsml rundt akkurat dette. Flere som vurderer det samme, noen som vil hre mer om min historie og valget mitt, og ogs folk som rett og slett bare er nysgjerrige p hva jeg spiser. Jeg skrev selv at dette er noe jeg gjerne tar for meg i et eget innlegg, dersom det er interesse for det - noe det absolutt har vrt. 

    Jeg er lakto-ovo-vegetarianer, som betyr at jeg i tillegg til vegetabiler, ogs spiser egg og meieriprodukter. Grunnen til dette, er rett og slett fordi jeg er s glad i blant annet ost, som derfor ville vrt helt uaktuelt fjerne fra kostholdet mitt. 





    Det er snart ett r siden jeg valgte legge om kostholdet ved kutte ut kjtt, fisk og skalldyr. Jeg har riktignok aldri spist annet enn skinke, kylling og karbonadedeig, men ogs dette er naturligvis kuttet helt ut.

    Hovedrsaken til at jeg ble vegetarianer er fordi jeg selv ikke var avhengig av et kosthold basert p kjtt. Den enorme kjttproduksjonen i verden er helt bak ml, og vi har alle ftt med oss hvordan dyrene fres og lever korte liv p sm omrder, for s bli slaktet, slik at vi mennesker skal f middag p bordet. Bare denne forferdelige industrien er nok til legge bort kjttet for min del. For ikke snakke om hvor stor pvirkning dette har p miljet fordi det krever s store ressurser.
    Dessuten er det ingen ukjent sak at de som lider av en spiseforstyrrelser er avhengig av kontroll - min kontroll har alts blitt ikke spise kjtt. Det som fr var ikke spise i det hele tatt, har p mange mter forbedret seg med omleggingen av kostholdet.

    Den strste utfordringen til begynne med for min del, var faktisk  vite hva slags godteri jeg kunne spise. Som noen kanskje vet, er min store svakhet smgodt. Men etter hvert har faktisk mange butikker blitt flinke til merke hvilket godteri som inneholder gelatin og ikke, parallelt med at jeg naturligvis vet mer n enn jeg gjorde bare for en tid tilbake.  





    Ellers har jeg begynt spise en del bnner og linser - noe jeg overhodet ikke gjorde da kjtt var en del av tallerkenen min. Det finnes ogs enormt mange konkrete erstatninger for bestemte kjttvarer, noe jeg selv ikke er spesielt glad i. Med unntak av veganburger fra Max - den m prves! 

    Mer grnnsaker er det selvsagt ogs i forhold til tidligere. For eksempel erstatter jeg kjttdeig med bnner og grnnsaker - passer ypperlig til blant annet taco og pasta. P pizzaen har jeg byttet ut skinke med sopp og spinat, mens i salaten har jeg flere grnnsaker, gjerne noe sprtt og ost som erstatning. Alts, det jeg prver si er at absolutt alt som kan lages med kjtt, kan ogs lages uten - i tillegg er det mye bedre. 



    Jeg har byttet ut en middagstallerken basert p kjtt, med en basert p grnnsaker.
     


  • 06.05.2016
  • //
  • Kl.00:04
  • //
  • Mat
  • //
  • 3 kommentarer
  • It's time for dinner

    Innlegget inneholder annonselenker

    Hei, og riktig god ettermiddag

    Jeg har nettopp kommet inn dren etter en noks lang tur med Mira. Turterenget her i omrdet er en drm, og ettersom jeg er ndt til g noen runder om dagen, er jeg veldig glad for at jeg har mulighet til variere ruter. Dessuten er det den beste terapien for meg; spasere rundt i rolige omgivelser med god musikk p ret og lille hjertet mitt ved siden av. Det gir meg bde tid til tenke, for ikke snakke om en pause fra alt mulig annet som omgir meg andre steder.

    Jakke SHEINSIDE / solbriller Ray Ban fra Junkyard

    N er jeg i gang med middagen; og jeg gikk for den superenkle, men samtidig gode, lsningen. Det er jeg ndt til, ellers er middagen et vanskelig mltid, som overhodet ikke blir lettere dersom jeg fr god tid til tenke under kokkeleringen. Har tipset om dette fr, men det er vel ikke noe i veien for at dere fr enda en oppdatering.

    SpeltlomperSukkerfri ketchupOstSkinkePaprikansket krydder (jeg bruker grillkrydder og oregano)

    Jeg har forresten brukt deler av dagen til skrive et innlegg som jeg vet mange av dere har vrt nysgjerrige p; nettopp det med silikon i forhold til sykdommen. Innlegget kommer i lpet av morgendagen, s det er bare holde seg oppdatert.



  • 03.05.2015
  • //
  • Kl.14:59
  • //
  • Mat
  • //
  • 7 kommentarer
  • Cozy weekend

    For en deilig helgJeg har allerede gravd meg ned i sofaen for kvelden - akkurat snn det skal vre p sndager. Jeg har i grunn tatt ting helt med ro i hele dag, og ikke tatt meg til spesielt. Bde p fredag og i gr kombinerte Alexander og jeg god mat med masse trim. Som jeg har savnet nyte et mltid etter ha brukt kroppen litt. Ettersom vi har passet hund, ble det mange, lange turer om dagen.

    - Fredagens supergode middag; hjemmelaget wok eller miks din egen salat - her var det mye velge i -



  • 28.09.2014
  • //
  • Kl.16:47
  • //
  • Mat
  • //
  • 5 kommentarer
  • Baker brd og brownies

    - Hei, og riktig god helg til alle dere -

    Puuh, for en effektiv lrdag! Jeg var i sving allerede klokken 7 i dag tidlig; da stod en aldri s liten treningskt sammen med Alexander p agendaen (og slapp av, det er ingen blodsvetting - jeg har tross alt treningsnekt). Senere har jeg gjort alt fra bake brownies og brd til nyte en liten halvtime i solen. Bakingen kommer rett og slett av mine kjre venninner som ba p sine knr, ettersom det er feiring av Kristines 19 rs dag i kveld. Browniesmuffinsene mine har jo tittet innom bloggen bde en og to ganger tidligere, s de har nok flere av dere sett et snev av fra fr. De er meget godt likt blant venninnene mine, s de mtte med p denne fdselsdagen ogs.

    Selv har jeg planer om ta livet med ro i kveld, noe som betyr hverken alkohol eller festligheter. Til tross for at jeg er invitert i bursdag, blir det ikke annet enn en liten svipptur innom. Alexander og jeg er barnepassere for en nydelig, liten hund frem til i morgen, s vi skal kose oss ihjel med hverandre. Jeg krysser fingrene for Skal vi danse p tv-skjermen, men ettersom jeg har litt motstand akkurat der, fr vi se hva vi kommer frem til. En behagelig, avslappende lrdagskveld blir det uansett!

    - Hper dere skal kose dere like mye som meg i kveld - det unner jeg dere! Stor og god klem fra meg -



  • 27.09.2014
  • //
  • Kl.17:11
  • //
  • Mat
  • //
  • 2 kommentarer
  • Hjemmelaget pariserpizza

    God fredagskveldDenne pizzavrien jeg skrt opp i skyene i gr, var s god at jeg bestemte meg for lage den til middag i dag ogs. Ettersom jeg er alene hjemme og bare tar livet helt med ro var dette en perfekt start p helgen sammen med Idol og Pepsi Max.

    Forleden dag bakte jeg grove rundstykker. Disse brukte jeg som pizzabunn. Deretter bare fylte jeg p med det fyllet jeg selv nsket, som i mitt tilfelle var sukkerfri ketchup, skinke, lettost, paprika og godt med krydder; pizza -, grill og hvitlkspulver. Jeg hadde de i ovnen p drye 200 grader til osten var smeltet og bunnen var spr, mellom ti og femten minutter. Resultatet ble magisk - superenkelt og en litt sunnere vri p helgekosen. Selv har jeg aldri vrt spesielt begeistret for pizza med tykk bunn, men da jeg var frisk sverget jeg til ferdigpizzaen som heter pariserpizza, og denne minte p mange mter om denne. Fantastisk!

    Resten av kvelden skal jeg lade opp til ny arbeidsdag i morgen, etterfulgt av en liten tur ut. Gleder meg som et lite barn til se igjen Anne, s da er det viktig vrt hundre prosent uthvilt slik at vi fr mest mulig ut av de timene vi fr tilbrakt sammen fr hun reiser igjen.



  • 05.09.2014
  • //
  • Kl.22:39
  • //
  • Mat
  • //
  • 6 kommentarer
  • Enkelt og veldig godt

    S ikke dette fantastisk godt ut? Vel, det var det ogs. Hentet inspirasjon fra Kristine Ulleb, og har laget de x-antall ganger siden. Fyllet kan selvflgelig bestemmes etter eget nske, og jeg tror det meste av pizzaingredienser vil passe. Disse er bde sunne, gode og utrolig praktiske da du kan lage de til middag og eventuelt ta det som lunsj dagen etter ogs.

    Du trenger:
    Speltlomper
    Ketchup
    Krydder etter nske
    Smrettskinke (eventuelt kylling eller annet kjtt)
    Paprika
    Mais
    Ost

    Frst tar jeg ketchup og krydder p halve lompen. Du kan fylle hele med dette, dersom du vil ha litt ekstra.

    Dette er det jeg bruker av krydder; oregano og hvitlkspulver. Et annet tips er ha litt lk p, slik at smaken blir enda bedre. Ettersom jeg ikke har hatt det de gangene jeg har laget, har jeg enda ikke prvd, men det blir definitivt med neste gang.

    Jeg steker skinken og paprikaen sammen, fr jeg legger det, samt mais p lompen.

    Til slutt topper jeg med ost, og legger halvdelen uten fyll over. Deretter setter jeg de i ovnen, som jeg har pleid sette p 200 grader, til osten har smeltet. Dette tar cirka 10 minutter, pluss/minus.

    Tada! Fantastisk middag (og lunsj) med utrolig enkel fremgangsmte og p kort tid.

    Jeg har ofte litt hvitlksdressing p i tillegg, og vil bare tipse dere om denne, som setter smaken til enda nye hyder. Server gjerne lompepizzaen med en enkel salat ved siden av, det gjr mltidet enda sunnere, mektigere og komplett.

    - Vel bekomme -



  • 22.06.2014
  • //
  • Kl.16:48
  • //
  • Mat
  • //
  • 3 kommentarer
  • Oreo Double, sponset video

    Sponset video

    Hvor mange Oreo-elskere finnes det der ute? Vel, jeg vet i hvert fall at det ikke er f. Og gjett hva? N harOreo Doublekommet til Norge - det betyr dobbelt s mye fyll. I den forbindelse har de startet en kampanje de har valgt kalle forOreoLick Race. Dette er alts reklamefilmer som alle handler om en oppgave noen str overfor, men som ingen er spesielt interessert i foreta seg. For avgjre hvem som m ta jobben, m etLick Racetil. Viser til vedlagt video, hvor resultatet avOreo Lick Racebestemmer hvem av de to guttene som m dra p konsert med hylende jenter.

    Du kan selv utfordre dine venner, eller delta i konkurransene Oreo selv str for HER.
    Innlegget er sponset.

  • 18.06.2014
  • //
  • Kl.10:56
  • //
  • Mat
  • //
  • 2 kommentarer
  • Matprat

    Heisann gode, fine dere!Jeg m bare tipse dere om noe som er skikkelig, skikkelig godt. Jeg regner med at de aller fleste spiser en del karbonadedeig eller kjttdeig som en del av middagen? Vel, det gjr vi her i huset ogs. Derfor var variasjon hyst ndvendig helt til jeg kom frem til noe som var sinnsykt godt. Jeg snakker selvflgelig om kyllingkjttdeig, alts som en erstatning til de tidligere nevnte. Vi har prvd det i speltlefser (som en liten vri p tacomiddagen) med nsket tilbehr. Et tips kan vre fylle lefsene med for eksempel rmme eller dolmio tomatsaus, mais, paprika, brokkoli og toppe det hele med revet ost fr du setter de inn i ovnen. Vi har ogs brukt det til potetmos og andre potetprodukter, til pasta sammen med eventuelt nsket saus, dressing eller krydret, knuste tomater, samt salater.

    Jeg bruker alltid kombinasjonen av krydder som vist overfor, noe som gir en ordentlig god smak. Forleden dag hadde vi potetmos med gresslk ved siden av, samt en enkel, grnn salat. Det skal ikke mer til - enkel, sunn og en veldig god middag. Dette er virkelig noe som har falt i smak hos begge oss to, s jeg hper det gjr det hos dere ogs




  • 25.04.2014
  • //
  • Kl.10:07
  • //
  • Mat
  • //
  • 0 kommentarer
  • Supergodt og sunt

    God morgen!For en deilig start p dagen jeg har hatt. Stod opp litt lenger enn 10 minutter fr jeg mtte spurte ut dren - derfor lagde jeg meg favorittfrokosten min. Jeg er overhodet ikke noe frokostmenneske, men i dag smakte mltidet overraskende godt. Kanskje fordi jeg faktisk hadde tid til nyte den? Frokost bestende av ingrediensene p bildet over er supergodt og sunt. Anbefales!

    Senere i dag har jeg en avtale med Frida. Gleder meg til tilbringe noen timer med bestevenninnen min igjen. Ellers nsker jeg alle en fin tirsdag! Stor og god klem til alle dere, herlige

  • 08.04.2014
  • //
  • Kl.09:00
  • //
  • Mat
  • //
  • 6 kommentarer
  • Middag p Mirabel

    P fredag spiste Alexander og jeg middag p Mirabel, og fikk virkelig en forsmak p sommeren. Tror neppe det finnes noe som slr deilig mat i solveggen en fredagskveld. Vi satt ute til ganske sent, for april vre. Solen varmet godt, og med et ekstra teppe over bena var det helt perfektSer frem til flere dager som denne fremover - de er uslelig!

    Jeg elsker norsk sommer, og nr vren gir oss dager som denne blir lengselen etter varme dager enda sterkere. Er ikke s altfor lenge igjen n, men krysser fingrene for at vi fr noen flotte, solfylte vrdager mens vi venter p den beste rstiden.

  • 07.04.2014
  • //
  • Kl.11:55
  • //
  • Mat
  • //
  • 1 kommentar
  • Lunsj for late

    Lyst p noe annet enn knekkebrd til lunsj? Det hadde nemlig jeg i dag, og tenkte prve noe superenkelt, men som jeg s for meg at ville vre en god kombinasjon - og jammen falt det i smak. For min del m det vre enkelt og raskt lage for at jeg i det hele tatt skal vurdere erstatte knekkebrdlunsjen min, og dette er virkelig det. For ikke snakke om sunt! Derfor s jeg meg ndt til dele med dere.

    Alt du trenger er:
    Dolmio (jeg valgte den med ekstra hvitlk)
    Paprika
    Brokkoli
    Mais
    Krydder etter nske (jeg brukte grillkrydder, oregano og litt salt og pepper)
    Et dryss hvitost (kan slyfes)

    Dolmioglasset inneholder masse tomater (saus og grovhakkede) og blant annet lk. Jeg skar frst opp grnnsakene, fr jeg kastet alt i en og samme stekepanne, smakte til med krydder og lot det st p middels varme i cirka 7 minutter fr jeg spiste. Osten drysset jeg over helt til slutt, vel merke. S enkelt og godt! Absolutt noe jeg kommer til lage mer av.

  • 04.04.2014
  • //
  • Kl.16:07
  • //
  • Mat
  • //
  • 6 kommentarer
  • Verdens beste browniesmuffins

    Hei dere skjnningerN er det p tide avslre min slager p jentekvelder og andre begivenheter. Jeg snakker helt sant nr jeg sier at bde venninnene mine og familien jubler s fort disse browniesmuffinsene dukker opp p bordet. Det oser av sunne oppskrifter p alt av bakst og mltider rundt omkring p blogger og internett generelt for tiden, men dette er alts langt fra en av disse. Riktignok en kaloribombe, men uslelig i smak. Og litt ekstra er det lov (og viktig) unne seg i blant, mener n jeg.

    Det du trenger er (blir litt i underkant av 16 stk.):
    2 egg
    3 dl. sukker
    100 gram smr
    1 ts. vaniljesukker
    3-4 ss. bakekakao
    Muffinsformer

    Pisk eggene til eggedosis. Deretter blant inn resten av ingrediensene, og rr godt. Fyll muffinsformene cirka halvfulle, og stek i 13 minutter p 200 grader. Anbefaler se til muffinsene relativt ofte, da jeg selv har opplevd flere ganger at steketiden enten kan kortes ned eller m forlenges. M absolutt prves! Lykke til.

  • 17.03.2014
  • //
  • Kl.22:58
  • //
  • Mat
  • //
  • 4 kommentarer
  • Kalkunsalat og hjemmelaget dressing

    N har vi nettopp spist oss stappmette p kalkunsalat, og Gud, s godt! Spass velsmakende at jeg m dele "oppskriften" med dere her, slik at dere kan lage den samme hvis det skulle se fristende ut. Det er i hvert fall superenkelt, en fryd for ganen og relativt sunt.

    Alt du trenger er:
    Marinert kalkunfilet (eller kylling)
    Fullkornspasta (jeg blander inn grnn pesto for litt ekstra smak)
    Salat
    Mais
    Agurk
    Paprika (vi hadde ikke i det denne gangen, men pleier vanligvis)
    Brdkrutonger (vi pleier f mammas hjemmelagde, men var dessverre tomme n)
    Ekstra lett rmme, samt nskelig krydder (til dressingen)
    Grove rundstykker

    Dressingen er som nevnt over hjemmelaget. Jeg blandet i oregano, hvitlkspulver samt litt grillkrydder i rmmen - og vips; kjempe god dressing som egner seg godt bde til mat som dette, pizza og mye annet. Jeg serverte grove rundstykker ved siden av salaten.

    Hper det smaker

  • 13.03.2014
  • //
  • Kl.20:58
  • //
  • Mat
  • //
  • 0 kommentarer
  • Forfriskende fruktsalat

    Hei, og god morgen! Jeg har ftt en superfrisk snart p dagen. I gr kjpte Alexander og jeg inn masse frukt. Ettersom matlysten henger litt etter ha vrt syk, bestemte vi oss for kjpe det eneste som frister for tiden - bare gjre en litt annen vri, nemlig lage fruktsalat.

    Jeg hadde i:
    Epler
    Druer
    Banan
    Kiwi
    Mango
    Jordbr
    Ananas
    Plommer

    Ingredienser velger man selvsagt etter smak, men denne kombinasjonen var uslelig. Er det noe du ikke liker, gr det jo an slyfe akkurat den eller de fruktene. Helt utrolig hvor mye mer frukt jeg klarer spise s fort det er oppskret og tilbredet p denne mten.

    Da jeg spiste det i gr, toppet jeg det hele med Piano vaniljesaus da det er noe av det beste jeg vet. Litt dessertaktig, men en litt sunnere variant. I dag droppet jeg vaniljesausen i fordel for yoghurt og msli - forfriskende, velsmakende og god frokost.

  • 12.03.2014
  • //
  • Kl.09:35
  • //
  • Mat
  • //
  • 2 kommentarer
  • Nydelig middag p ti minutter

    M bare dele dette med dere, ettersom det falt spass i smak bde hos Alexander og meg. Vi var ndt til lage en kjapp middag sent i gr kveld, og vi orket ikke dra ut for kjpe noe som helst, derfor bestemte vi oss for mikse sammen noe vi allerede hadde i hus. Det ble da fullkornspasta, stekte plser i idun pizzasaus, samt litt salt og pepper - og Gud, s godt! N har vi begge riktignok over gjennomsnittet glad i mat som inneholder mye tomatsmak, men det er det kanskje fler som er? Absolutt et mltid vi kommer til lage igjen om ikke alt for lenge. Utrolig praktisk, med tanke p at det tar toppen ti minutter lage, og selvflgelig, som nevnt; fantastisk velsmakende!

  • 04.03.2014
  • //
  • Kl.10:20
  • //
  • Mat
  • //
  • 8 kommentarer
  • Ciao Bella

    Hei dereOver har jeg lagt til noen bilder fra Ciao Bella som jeg allerede har publisert p bloggen. Egentlig bare for ppeke at jeg har vrt der utallige ganger og stort sett alltid velger g dit hver gang jeg skal ut spise her p Jessheim, ta en kaffe eller et glass vin, for den saks skyld. Derfor gjorde jeg en super avtale med sjefen der om gratis middag for Alexander og meg mot at jeg la det ut her. Jeg tvilte selvflgelig ikke et sekund, for er det virkelig et spisested jeg anbefaler, s er det Ciao Bella.

    Ciao Bella serverer i grove trekk italiensk mat - det jeg liker aller best! Spiser enten pizza, pasta eller salat hver eneste gang jeg er der. I dag spiste bde Alexander og jeg pizza, og den var som alltid like nydelig. Utrolig hyggelig ansatte, super service og ikke minst uslelig mat og meny gjr restauranten til min favoritt.

    Det er med hnden p hjertet jeg virkelig snakker varmt om dette spisestedet. Det ligger inne p Jessheim storsenter, for de som ikke er kjent, og har samme pningstider som resten av senteret. I dag ble vi i hvert fall mette, gode og gikk ut av restauranten med et stort smil om munnen. Tusen takk for middagen, Arnulf og resten av Ciao Bella

  • 25.02.2014
  • //
  • Kl.23:01
  • //
  • Mat
  • //
  • 4 kommentarer
  • Frokost

    N er magen mett, jeg har tatt en lang, varm dusj og ellers nyter jeg vinterferien til det fulle fortsatt. Bakte rundstykker i dag tidlig, og de ble s gode. Lagde meg egg og bacon til frokost med bakst rett fra ovnen - skikkelig mektig, s n stuper jeg snart, men absolutt verdt det.

    N er planen ta en tur til senteret. Kun for kikke litt egentlig. Merker jeg er skikkelig sugen p noe nytt, klarer ikke helt sette ord p hva, men jeg fr vel prve dy meg. Nr det er sagt, er jo vindusshopping er gratis, s det skal jeg i det minste unne meg selv.

  • 21.02.2014
  • //
  • Kl.13:33
  • //
  • Mat
  • //
  • 4 kommentarer
  • Tacotirsdag og match

    Hei dere! Her i huset er det matchdag, for ikke snakke om tacotirsdag. Ettersom jeg hverken har lyst eller orker st ute i kulden n, holder jeg meg inne under Alexander sin fotballkamp i kveld. S i stedet har jeg bedt over ei venninne p tacoJeg nyter bde skole - og jobbfri, s i kveld skal jeg kose meg skikkelig. Siden jeg fr besk om f strakser, og Alexander allerede har dratt avgrde, fikk han en smakebit p middagen da han kom hjem fra jobb i dag - og det var han meget fornyd med!

    Ellers s er jeg i full gang med redigeringen av fjerde og siste del av videoen i forbindelse med sprsmlsrunden. Den kommer s fort jeg er ferdig. nsker alle en fin og avslappende tirsdagskveld. Stor klem fra meg:-)

  • 18.02.2014
  • //
  • Kl.20:23
  • //
  • Mat
  • //
  • 1 kommentar
  • Enkel, sunn tacopizza

    Hei dere! Jeg mtte lage middag ut ifra noe vi hadde i hus i dag, og mikset sammen noe som ble utrolig, utrolig godt. Derfor tenkte jeg dele oppskriften med dere. For alle liker vel pizza? Og taco? Samtidig er vel sunn, men god mat alltid et pluss?

    Det du trenger er:
    - Tacosaus (mild, medium eller hot etter nske)
    - Tacokrydder
    - Kjttdeig av kylling og kalkun
    - Ketchup
    - Lettere Norvegia hvitost (evt. annen ost)
    - Mais
    - Paprika (kan slyfes)
    - Spelt tacolefser
    - Ekstra lett rmme (kan slyfes)
    - Hvitlkspulver (kan slyfes)

    Frst steker du kjttdeigen, og tilsetter tacopulver (jeg brukte hele tre poser til 400 g. da vi nsket ekstra sterk pizza).

    Smr tacosaus (vi brukte hot), og evt. litt ketchup utover tacolefsene. Regn maks en lefse per hode. Maten er veldig mektig. Deretter fyll pizzaen etter nske. Mais, paprika og ost, samt kjttet, selvflgelig, er et supergodt eksempel.

    Lefsene (med fyll) settes i ovnen p 200 grader i cirka 7 minutter.

    Voil!



    Bde Alexander og jeg hadde p rmme og hvitlkspulver etter stekning. Bde for heve smaken ved hjelp av hvitlken, samtidig dempe den intense tacosmaken med rmme.

    Vel bekomme!

  • 27.01.2014
  • //
  • Kl.00:04
  • //
  • Mat
  • //
  • 0 kommentarer
  • Ja, vi elsker mat





    Hei alle sammen! I nuet sitter jeg som grodd fast i sofaen foran tven, med Vampire Diaries p skjermen. Det er s vanvittig kaldt ute for tiden, s akkurat n er det ullpleddet, fyring og innleggene til hunterstvlene mine p fttene som gjelder. Bare jeg som bruker de som tfler, forresten? Helt fantastisk ha p fttene, og varmer virkelig godt - og ingenting er bedre enn det akkurat n.

    Jeg har ftt en rekke sprsml om hva jeg spiser. De aller fleste har ftt med seg at jeg er ekstremt kresen, og at jeg omtrent spiser nada. At pizza er tradisjon p julaften, mener n jeg at snakker for seg. Likevel, s har jeg jo en del jeg synes er veldig godt ogs. Derfor tenkte jeg vise til det aller beste jeg kan spise.

    Knekkebrk med majones og salami. Dette er nok det jeg spiser aller mest. Jeg er litt snn med plegg, at jeg spiser det i perioder. Majones og salami har vrt veldig lenge n, og det kommer stadig igjen. S gjennomsnittlig er dette det jeg spiser p knekkebrdet stort sett hele tiden.



    Den ultimate frokosten min. Kjedelig sier mange, det beste sier jeg! Mangler vel merke bare en god kopp med sort kaffe.

    Knekkebrd med nugatti. Smaker jo nrmest som sjokoladekjeks, spr du meg. Godt er det i hvert fall, og jeg pleier ofte spise dette til kvelds, da jeg altfor ofte er sugen p noe stt nr jeg kommer hjem fra jobb.

    Pizza. Og helst frysepizza, mmh. Nr det er sagt, spiser stort sett alle pizzaer, selvom jeg riktignok synes italiensk er det beste - tynn bunn og masse fyll.

    Salat. Gjerne med litt kylling i, for eksempel. Ellers s er ost og brdkrutonger et must utenom salaten og de andre grnnsakene.

    Taco. Hvem liker vel ikke taco? Jeg spiser alltid med lompe, og uten tacosaus, faktisk.

    Spaghetti carbonara. Elsker stort sett det meste som inneholder mye ostesmak, da hvitost er blant mine favoritter.

    Riskaker. Aller helst med ostestr (heter det det?).

    Pianoyoghurt. Den beste yoghurten i verden. Sikkert den minst sunne ogs, men det er en annen sak. Jeg er i hvert fall storspiser av denne, og har som regel et lager i kjleskapet.

    Druer og eple. Favorittfruktene. Og spesielt druer kan jeg veldig, veldig gjerne spise som snacks. Men ellers er jo dette fine mellommltider.

    Snop og brownies. Spiser minst en sjokolade om dagen, og s fort jeg fr sjansen, spiser jeg godteri nesten uansett situasjon. Tilnrmet umulig for meg g inn i en matbutikk, uten g hjem igjen med en eller annen form for godteri. Brownies er selvflgelig ogs blant det beste som finnes, men tilgangen til akkurat det er ikke like stor, med mindre jeg lager selv, naturligvis.




  • 15.01.2014
  • //
  • Kl.08:42
  • //
  • Mat
  • //
  • 5 kommentarer
  • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no