Kristin Finstad Svendsen

About

Categories

Archives

Search

Summer smoothie

VERDENS DIGGESTE SOMMERSMOOTHIE:
APPELSINJUICE, MANGO, ANANAS, BANAN OG JORDBÆR




  • 08.05.2017
  • //
  • Kl.09:47
  • //
  • Mat
  • //
  • 2 kommentarer
  • Anbefaling: Veggie McSpice

    I dag står, som nevnt, flytting og ryddig på agendaen, men jeg tenkte likevel å stikke innom en tur til i kveld. Enn så lenge må jeg komme med en anbefaling jeg aldri, i min villeste fantasti, trodde skulle finne sted på min blogg - nemlig burger fra McDonald's. Vegetar, selvfølgelig!





    Funfact: Jeg har aldri likt junkfood. Med det sagt, så har jeg siden onsdag elsket Veggie McSpice. Faktisk har jeg spist vegetarburger to ganger denne uken, og det tror jeg er mer burger enn jeg har spist i hele mitt liv. Denne er så digg! Anbefales for veganere, vegetarianere og kjøttetere. Godt for miljøet, godt for dyrene og godt for deg - i hvert fall på en sliten, fyllesyk eller deilig søndag ♥

  • 30.04.2017
  • //
  • Kl.14:11
  • //
  • Mat
  • //
  • 6 kommentarer
  • Mozarella bar





    En av dagene i London bestemte Niklas og jeg oss for å ta lunsjen et annet sted enn en brun pub. Selv foretrekker jeg jo litt annen mat enn det som gjerne serveres på slike steder, så til min store begeistring gikk vi tilfeldigvis forbi et litt finere sted som serverer italiensk mat. Mozarella Bar, som restauranten heter, ligger i en parallell gate til Oxford street. Dessverre er jeg ikke lommekjent, så noe mer konkret klarer jeg ikke å beskrive det. Men jeg er sikker på at dersom du er i London og har lyst til å ta turen innom, så kan noen lokale hjelpe deg ♥





    Jeg skal innrømme at vi begge ble ganske sjokkerte da servitrisen fortalte at ingen av rettene deres inneholder hverken løk eller hvitløk. Jeg mener: Hallo, det er jo det beste som finnes i mat!? Tross mangelen, smakte det, ikke overraskende, veldig godt. Prisene var overhodet ikke verst heller, med tanke på standarden der. Anbefales!

  • 11.02.2017
  • //
  • Kl.22:11
  • //
  • Mat
  • //
  • 4 kommentarer
  • Pizzakokken slår til

    Jeg fikk blant annet pizzastein til jul, og som den pizzaelskeren jeg er, var jo det perfekt! På lørdag inviterte vi til pizzaparty for å innvie steinen, og resultatet ble perfekt, om jeg får si det selv. Det var skikkelig stas at det falt så godt i smak hos alle gjestene, og i tillegg var det en fulltreffer for både Niklas og meg også. Akkurat denne skal vi definitivt lage igjen.



    JEG BRUKTE:

     ♥ Hjemmelaget pizzadeig
    ♥ Hjemmelaget tomatsaus
    ♥ Sjampinjong
    ♥ Fersk basilikum (før steking)
    ♥ Rødløk
    ♥ Paprika
    ♥ Ost
    ♥ Oregano
    ♥ Blandet krydder
    ♥ Hvitløkspulver

    Jeg hadde en salat og hvitløksdressing ved siden av.

  • 10.01.2017
  • //
  • Kl.21:54
  • //
  • Mat
  • //
  • 4 kommentarer
  • La oss snakke om julematen

    Det virker som jeg skapte litt mer spørsmål enn svar angående mitt forhold til julemat forleden (se innlegget HER). Det var selvfølgelig ikke hensikten, så derfor tenkte jeg å gjøre et forsøk på å få ting klinkende klart nå 



    Først og fremst, så mener jeg ikke at salat er usunt - snarere tvert imot. Pizza, for eksempel, er mat jeg ikke unner meg når som helst, og derfor skrev jeg det på den måten. Om det blir salat, pizza eller noe helt annet på julaften, vet jeg ikke. Dersom jeg har lyst på noe usunt skal jeg ikke la være å spise det tross næringsinnholdet. Poeng og konklusjon: Usunt eller ei, på julaften skal jeg spise akkurat det jeg har lyst på.

    Jeg har aldri vært glad i julemat - hverken før jeg ble syk eller før jeg ble vegetarianer. Julematen for meg, har dermed, ikke vært noe typisk jul. I mange år spiste jeg pizza, mens de senere årene har også det, tidvis, vært utfordrende. I disse tilfellene har jeg funnet alternativer som har funket for meg på det tidspunktet - enten det har vært lomper eller havregrøt. 



    Familien min har alltid ment at en skal spise nøyaktig hva en selv liker og vil nettopp på julaften. Julemåltidet har noen år vært utfordrende nok i seg selv for mitt vedkommende, og dersom uønsket mat hadde kommet oppå det hele, ville jeg sannsynligvis ikke spist i det hele tatt. Og for mamma har alt, alltid, vært bedre enn ingenting i magen min.

    Med dette håper jeg alle unner seg livretten i julen, koser seg med godis og kaker. Samtidig tenker litt over mengder med kjøtt, for nettopp dyrene går det hardt utover denne høytiden. Gledelig jul og julemåltider 

  • 06.12.2016
  • //
  • Kl.22:16
  • //
  • Mat
  • //
  • 2 kommentarer
  • Krifs-tips: Villa Paradiso



    Er du bare halvparten så glad i pizza som meg; sjekk ut Villa Paradiso! Helt fantastisk italiensk mat i hovedstaden, som jeg tror skal ha flere restauranter. Selv besøkte jeg den på Frogner, og det til tross, fikk jeg følelsen av å være i Italia. Ikke bare maten, men hele atmosfæren, dro meg tilbake til Roma.







    Enda et pluss, var at de hadde egen veggis-meny - og det kan jeg ikke annet enn å elske! Absolutt blant de beste pizzaene jeg har spist i Norge. Yum 

  • 15.10.2016
  • //
  • Kl.18:29
  • //
  • Mat
  • //
  • 0 kommentarer
  • Salat all day, every day

    Det aller, aller beste jeg kan få servert, er definitivt salat. Kall meg gjerne enkel, men det fine med salater er jo nettopp at det finnes uendelig med varianter. Selv holder jeg meg ofte til noen faste ingredienser, mens jeg ofte varierer tilbehør.





    Salaten jeg lagde forleden dag, er utrolig enkel, god og tar deg bare noen minutter å lage. Passer perfekt til lunsj eller middag i en hektisk hverdag. Til sistnevnte kan du jo for eksempel tilsette egg, bønner eller pasta. Å servere med grovt brød ved siden av er også et alternativ.



    Jeg brukte de grønnsakene jeg hadde i kjøleskapet, som var mais, paprika, agurk og crispsalat. Ellers de ingrediensene som vist på bildet over, pluss salt og pepper! Så godt 

  • 06.10.2016
  • //
  • Kl.23:51
  • //
  • Mat
  • //
  • 0 kommentarer
  • Vegetarpizza

    Som vegetarianer hører jeg ofte folk snakker om hvor vanvittig kjedelig et slikt kosthold må være. Dette er utsagn fra kjøttetere, selvfølgelig - og hva vet vel egentlig de om kost uten kjøtt? Jeg kan i hvert fall skrive under på at det er langt ifra kjedelig - snarere tvert imot: Det finnes så vanvittig mange gode smaker som ikke blir oppdaget før du faktisk blir genuint opptatt av plantebasert mat. Jeg kan nærmest ikke komme på en eneste rett som ikke kan lages uten kjøtt! Noe så enkelt som pizza kan by på utallige varianter som ville falle i smak i alle ganer - ja, selv hos Niklas, som er så langt i fra vegetarianer en kan komme. For en tid tilbake spiste vi begge vegetar - en enkel, men likevel utrolig velsmakende pizza! Så enkelt som dette kan det gjøres:





    PIZZASAUS

    ♥ Tomatpurè
    ♥ Hakkede tomater
    ♥ Hvitløk
    ♥ Basilikum
    ♥ Krydder etter ønske (vi brukte salt og oregano)

    Vi brukte stavmikseren til vi fikk en jevn og fin konsistens.



    PIZZAFYLL

    ♥ Mager ost
    ♥ Løk
    ♥ Mais
    ♥ Paprika
    ♥ Kantarell
    ♥ Pepperone (en utrolig god variant av chili, denne må testes!)

    Hvordan fyll du bruker, kommer jo an på hva du selv foretrekker. Vi har aldri brukt kantarell på pizza tidligere, men den var virkelig verdt forsøket - så godt! Vi har forresten brukt ferdig spelt NÅ bunn.



    Så er det bare å sette pizzaen i ovnen og fylle vinglassene. Selvfølgelig var det allerede blitt litt for mørkt for bilder da pizzaen var ferdig, men jeg tror de fleste forstår greia. NYT!

  • 29.09.2016
  • //
  • Kl.21:19
  • //
  • Mat
  • //
  • 14 kommentarer
  • Verdens beste smoothie

    Søndag, og den første dagen denne uken agendaen har vært tom. Etter en lang uke, jobb, bursdag for tre og en kveld på byen i går, var denne dagen både etterlengtet og nødvendig. Fullstendig avslapping og en lang tur i høstværet er det eneste Niklas og jeg har tatt oss til i dag. Jeg har hatt skikkelig cravings på smoothies hele uken, og i dag var det endelig rom for å lage min favoritt - den skal jeg selvfølgelig gi dere fremgangsmåten på. Dødsenkel, sunn og veldig, veldig god!



    · TROPISK SMOOTHIE ·

    ♥ Ananas
    ♥ Mango
    ♥ Banan
    ♥ Appelsinjuice





    Ganske så sommerlig og tropisk, men etter min mening smaker den like godt uavhengig av sesong. Nyt!

  • 04.09.2016
  • //
  • Kl.16:57
  • //
  • Mat
  • //
  • 1 kommentar
  • Oppskriften alle vil elske

    - Brownies muffins -





    Jeg er fullstendig klar over at jeg har delt oppskriften på disse tidligere, men det begynner allerede å bli et par år siden. Ettersom de er såpass gode, aldri slår feil når jeg serverer dem og dessuten er kjempe enkle å lage, er jeg nødt til å dele igjen.



    Alt du trenger til cirka 15 muffins er:
    ♥ 2 egg
    ♥ 3 dl. sukker
    ♥ 100 gram smør
    ♥ 2. dl mel
    ♥ 3-4 ss. bakekakao
    ♥ 1 ts. vaniljesukker
    ... og muffinsformer, selvfølgelig.

    Visp eggene og sukkeret sammen først (det trenger ikke å bli eggedosis), før du tilsetter smeltet smør og resten av ingrediensene.



    Fordel i muffinsformer og stek på 200 grader i cirka 13 minutter.





    Håper det smaker 

  • 10.08.2016
  • //
  • Kl.22:45
  • //
  • Mat
  • //
  • 2 kommentarer
  • Middagstips



    Noen av de mest hyppige spørsmålene her på bloggen, er hva jeg spiser - ettersom jeg er både vegetarianer og har et komplisert forhold til mat. Jeg skal innrømme at jeg ikke er flink nok til å hverken spise eller stå på kjøkkenet. Når jeg først lager noe, ønsker jeg at det skal være en sunn og rask løsning, ellers bli det aldri gjort uansett. Derfor tenkte jeg å tipse om en rett som er nettopp det, og som dessuten smaker himmelsk - om du er glad i asiatisk, riktignok.



    - Asiatisk wok -

    Alt du trenger er: 
    ♥ Wokblanding etter eget ønske (jeg brukte indiskinspirert)
    ♥ Eggnudler
    ♥ Løk
    ♥ Woksaus (valget mitt falt på Chop Suey)

    Stek grønnsakene og løken mens nudlene koker, og tilsett etter hvert woksausen. Når nudlene er ferdig, bland de med resten, og stek alt noen minutter til. Så enkelt og så godt!


     


  • 01.08.2016
  • //
  • Kl.22:09
  • //
  • Mat
  • //
  • 1 kommentar
  • Restaurantanbefaling i Bergen

    Tretten - Geiranger - Stryn - Loen og Lodalen - Våtedalen - Sogndal - Lærdal - Gudvangen - Voss - Bergen - Trolltunga - Eidfjord - Hardangervidda



    - Ruccola i Bergen -

    Hverken Niklas eller jeg er kjent i Bergen overhodet. Selv hadde jeg aldri vært i byen, så da oppdraget om å finne en god restaurant stod for tur, leste vi anmeldelse etter anmeldelse på nett, før valget falt på Ruccola. Restauranten ligger rett nedenfor der Fløibanen starter.



    Ikke overraskende ønsket vi en italiensk restaurant - og det fikk vi! Pizzaen smakte himmelsk og vinen var både billig og bra. Det eneste jeg har å pirke på, er servicen, som jeg synes kunne vært hakket bedre. Ellers var atmosfæren veldig hyggelig - et intimt lite sted med en haug av smilende mennesker og lukt av fantastisk italiensk mat.





    Nå skal det sies at jeg la en uke med dårlig mat bak meg før dette, men jeg er overbevist om at jeg hadde vært like fornøyd uansett. Restauranten kan på mange måter sammenlignes med for eksempel Olivia - og det er en sikker vinner for mange!
     


  • 27.07.2016
  • //
  • Kl.20:03
  • //
  • Mat
  • //
  • 3 kommentarer
  • Salat in my heart



    Mange av dere som har lest bloggen min en stund, vet at det beste jeg kan få servert, er en god salat. Nå som det er sommer, synes jeg i hvert fall det er helt topp til middag - lett, raskt og supergodt! Her i huset er salat på menyen opptil flere ganger i uken, og derfor måtte Niklas og jeg oppdatere noen av ingrediensene litt da vi lagde det tidligere i dag - og resultatet ble himmelsk, derfor må jeg dele med dere, til tross for at den ligner veldig på den jeg tipset om sist.



    Alt du trenger er: 
    ♥ Salat etter eget ønske (vi brukte en eller annen miks, i tillegg til ruccola)
    ♥ Mais 
    ♥ Paprika
    ♥ Agurk
    ♥ Bønner
    ♥ Krutonger eller chips (vi valgte sistnevnte denne gangen)
    ♥ Pasta (vi brukte eggpasta fylt med spinat)
    ♥ Ost (Niklas brukte feta og jeg lettost)
    ♥ Eventuelt ønsket dressing



    Som regel faller valget mitt på mager hvitløksdressing de gangene jeg faktisk bruker det overhodet. Men Niklas har skrytt dressingen over opp i skyene en stund, uten at vi har klart å finne den i butikken - før vi fant den på Kiwi i dag. Næringsinnholdet er ikke så alt for ille, og dessuten trenger en ikke store mengder i det hele tatt. Denne var ordentlig god!


     


  • 14.07.2016
  • //
  • Kl.21:12
  • //
  • Mat
  • //
  • 6 kommentarer
  • Et lite tips

    Mange av dere har vært nysgjerrige på hva jeg spiser nå som jeg er vegetarianer. De som har lest bloggen min en stund vet at jeg er over gjennomsnittet kresen. Nå skal det sies at kjøtt er det jeg stort sett har vært sær med - jeg har jo nærmest ikke likt eller ville spise noe. Når det kommer til grønnsaker og andre vegetabiler, liker jeg faktisk det meste. 

    Forleden dag måtte jeg lage meg noe som fristet litt ekstra, for lysten på mat har ikke vært helt til stede i dette eksamenskjøret. Og ettersom jeg er fullstendig hektet på salater for tiden, bestemte jeg meg for å lage en litt ekstra god - men likevel sunn. Resultatet av det jeg hadde her hjemme ble såpass godt at jeg vil dele den med dere. Jeg skal prøve å bli flinkere til å dele litt enkle lunsj -og middagstips. Det har jo blitt så godt tatt i mot tidligere  Denne gangen er det overhodet ikke noe hokus-pokus, men det ble veldig velsmakende.



    Salatmiks ♥ Mozarella ♥ Agurk ♥ Mais  Paprika  Kims supersprø bølgechips (60% fullkorn)  Mager hvitløksdressing ♥ Bønner
     


  • 09.05.2016
  • //
  • Kl.09:02
  • //
  • Mat
  • //
  • 9 kommentarer
  • Å være vegetarianer

    Etter jeg nylig delte at jeg har blitt vegetarianer har det dukket opp mange spørsmål rundt akkurat dette. Flere som vurderer det samme, noen som vil høre mer om min historie og valget mitt, og også folk som rett og slett bare er nysgjerrige på hva jeg spiser. Jeg skrev selv at dette er noe jeg gjerne tar for meg i et eget innlegg, dersom det er interesse for det - noe det absolutt har vært. 

    Jeg er lakto-ovo-vegetarianer, som betyr at jeg i tillegg til vegetabiler, også spiser egg og meieriprodukter. Grunnen til dette, er rett og slett fordi jeg er så glad i blant annet ost, som derfor ville vært helt uaktuelt å fjerne fra kostholdet mitt. 





    Det er snart ett år siden jeg valgte å legge om kostholdet ved å kutte ut kjøtt, fisk og skalldyr. Jeg har riktignok aldri spist annet enn skinke, kylling og karbonadedeig, men også dette er naturligvis kuttet helt ut.

    Hovedårsaken til at jeg ble vegetarianer er fordi jeg selv ikke var avhengig av et kosthold basert på kjøtt. Den enorme kjøttproduksjonen i verden er helt bak mål, og vi har alle fått med oss hvordan dyrene fôres og lever korte liv på små områder, for så å bli slaktet, slik at vi mennesker skal få middag på bordet. Bare denne forferdelige industrien er nok til å legge bort kjøttet for min del. For ikke å snakke om hvor stor påvirkning dette har på miljøet fordi det krever så store ressurser.
    Dessuten er det ingen ukjent sak at de som lider av en spiseforstyrrelser er avhengig av kontroll - min kontroll har altså blitt å ikke spise kjøtt. Det som før var å ikke spise i det hele tatt, har på mange måter forbedret seg med omleggingen av kostholdet.

    Den største utfordringen til å begynne med for min del, var faktisk å vite hva slags godteri jeg kunne spise. Som noen kanskje vet, er min store svakhet smågodt. Men etter hvert har faktisk mange butikker blitt flinke til å merke hvilket godteri som inneholder gelatin og ikke, parallelt med at jeg naturligvis vet mer nå enn jeg gjorde bare for en tid tilbake.  





    Ellers har jeg begynt å spise en del bønner og linser - noe jeg overhodet ikke gjorde da kjøtt var en del av tallerkenen min. Det finnes også enormt mange konkrete erstatninger for bestemte kjøttvarer, noe jeg selv ikke er spesielt glad i. Med unntak av veganburger fra Max - den må prøves! 

    Mer grønnsaker er det selvsagt også i forhold til tidligere. For eksempel erstatter jeg kjøttdeig med bønner og grønnsaker - passer ypperlig til blant annet taco og pasta. På pizzaen har jeg byttet ut skinke med sopp og spinat, mens i salaten har jeg flere grønnsaker, gjerne noe sprøtt og ost som erstatning. Altså, det jeg prøver å si er at absolutt alt som kan lages med kjøtt, kan også lages uten - i tillegg er det mye bedre. 



    Jeg har byttet ut en middagstallerken basert på kjøtt, med en basert på grønnsaker.
     


  • 06.05.2016
  • //
  • Kl.00:04
  • //
  • Mat
  • //
  • 3 kommentarer
  • It's time for dinner

    Innlegget inneholder annonselenker

    Hei, og riktig god ettermiddag  

    Jeg har nettopp kommet inn døren etter en nokså lang tur med Mira. Turterenget her i området er en drøm, og ettersom jeg er nødt til å gå noen runder om dagen, er jeg veldig glad for at jeg har mulighet til å variere ruter. Dessuten er det den beste terapien for meg; spasere rundt i rolige omgivelser med god musikk på øret og lille hjertet mitt ved siden av. Det gir meg både tid til å tenke, for ikke å snakke om en pause fra alt mulig annet som omgir meg andre steder. 

    Jakke SHEINSIDE / solbriller Ray Ban fra Junkyard

    Nå er jeg i gang med middagen; og jeg gikk for den superenkle, men samtidig gode, løsningen. Det er jeg nødt til, ellers er middagen et vanskelig måltid, som overhodet ikke blir lettere dersom jeg får god tid til å tenke under kokkeleringen. Har tipset om dette før, men det er vel ikke noe i veien for at dere får enda en oppdatering. 

    Speltlomper ♥ Sukkerfri ketchup ♥ Ost ♥ Skinke ♥ Paprika ♥ Ønsket krydder (jeg bruker grillkrydder og oregano) 

    Jeg har forresten brukt deler av dagen til å skrive et innlegg som jeg vet mange av dere har vært nysgjerrige på; nettopp det med silikon i forhold til sykdommen. Innlegget kommer i løpet av morgendagen, så det er bare å holde seg oppdatert. 



  • 03.05.2015
  • //
  • Kl.14:59
  • //
  • Mat
  • //
  • 7 kommentarer
  • Cozy weekend

    For en deilig helg  Jeg har allerede gravd meg ned i sofaen for kvelden - akkurat sånn det skal være på søndager. Jeg har i grunn tatt ting helt med ro i hele dag, og ikke tatt meg til spesielt. Både på fredag og i går kombinerte Alexander og jeg god mat med masse trim. Som jeg har savnet å nyte et måltid etter å ha brukt kroppen litt. Ettersom vi har passet hund, ble det mange, lange turer om dagen. 

    - Fredagens supergode middag; hjemmelaget wok eller miks din egen salat - her var det mye å velge i - 



  • 28.09.2014
  • //
  • Kl.16:47
  • //
  • Mat
  • //
  • 5 kommentarer
  • Baker brød og brownies

    - Hei, og riktig god helg til alle dere - 

    Puuh, for en effektiv lørdag! Jeg var i sving allerede klokken 7 i dag tidlig; da stod en aldri så liten treningsøkt sammen med Alexander på agendaen (og slapp av, det er ingen blodsvetting - jeg har tross alt treningsnekt). Senere har jeg gjort alt fra å bake brownies og brød til å nyte en liten halvtime i solen. Bakingen kommer rett og slett av mine kjære venninner som ba på sine knær, ettersom det er feiring av Kristines 19 års dag i kveld. Browniesmuffinsene mine har jo tittet innom bloggen både en og to ganger tidligere, så de har nok flere av dere sett et snev av fra før. De er meget godt likt blant venninnene mine, så de måtte med på denne fødselsdagen også.

    Selv har jeg planer om å ta livet med ro i kveld, noe som betyr hverken alkohol eller festligheter. Til tross for at jeg er invitert i bursdag, blir det ikke annet enn en liten svipptur innom. Alexander og jeg er barnepassere for en nydelig, liten hund frem til i morgen, så vi skal kose oss ihjel med hverandre. Jeg krysser fingrene for Skal vi danse på tv-skjermen, men ettersom jeg har litt motstand akkurat der, får vi se hva vi kommer frem til. En behagelig, avslappende lørdagskveld blir det uansett!

    - Håper dere skal kose dere like mye som meg i kveld - det unner jeg dere! Stor og god klem fra meg - 



  • 27.09.2014
  • //
  • Kl.17:11
  • //
  • Mat
  • //
  • 2 kommentarer
  • Hjemmelaget pariserpizza

    God fredagskveld ♥ Denne pizzavrien jeg skrøt opp i skyene i går, var så god at jeg bestemte meg for å lage den til middag i dag også. Ettersom jeg er alene hjemme og bare tar livet helt med ro var dette en perfekt start på helgen sammen med Idol og Pepsi Max.

    Forleden dag bakte jeg grove rundstykker. Disse brukte jeg som pizzabunn. Deretter bare fylte jeg på med det fyllet jeg selv ønsket, som i mitt tilfelle var sukkerfri ketchup, skinke, lettost, paprika og godt med krydder; pizza -, grill og hvitløkspulver. Jeg hadde de i ovnen på drøye 200 grader til osten var smeltet og bunnen var sprø, mellom ti og femten minutter. Resultatet ble magisk - superenkelt og en litt sunnere vri på helgekosen. Selv har jeg aldri vært spesielt begeistret for pizza med tykk bunn, men da jeg var frisk sverget jeg til ferdigpizzaen som heter pariserpizza, og denne minte på mange måter om denne. Fantastisk! 

    Resten av kvelden skal jeg lade opp til ny arbeidsdag i morgen, etterfulgt av en liten tur ut. Gleder meg som et lite barn til å se igjen Anne, så da er det viktig å vært hundre prosent uthvilt slik at vi får mest mulig ut av de timene vi får tilbrakt sammen før hun reiser igjen. 



  • 05.09.2014
  • //
  • Kl.22:39
  • //
  • Mat
  • //
  • 6 kommentarer
  • Enkelt og veldig godt

    Så ikke dette fantastisk godt ut? Vel, det var det også. Hentet inspirasjon fra Kristine Ullebø, og har laget de x-antall ganger siden. Fyllet kan selvfølgelig bestemmes etter eget ønske, og jeg tror det meste av pizzaingredienser vil passe. Disse er både sunne, gode og utrolig praktiske da du kan lage de til middag og eventuelt ta det som lunsj dagen etter også. 

    Du trenger: 
    ♥ Speltlomper
    ♥ Ketchup 
    ♥ Krydder etter ønske 
    ♥ Smårettskinke (eventuelt kylling eller annet kjøtt) 
    ♥ Paprika
    ♥ Mais 
    ♥ Ost

    Først tar jeg ketchup og krydder på halve lompen. Du kan fylle hele med dette, dersom du vil ha litt ekstra.

    Dette er det jeg bruker av krydder; oregano og hvitløkspulver. Et annet tips er å ha litt løk på, slik at smaken blir enda bedre. Ettersom jeg ikke har hatt det de gangene jeg har laget, har jeg enda ikke prøvd, men det blir definitivt med neste gang. 

    Jeg steker skinken og paprikaen sammen, før jeg legger det, samt mais på lompen. 

    Til slutt topper jeg med ost, og legger halvdelen uten fyll over. Deretter setter jeg de i ovnen, som jeg har pleid å sette på 200 grader, til osten har smeltet. Dette tar cirka 10 minutter, pluss/minus. 

    Tada! Fantastisk middag (og lunsj) med utrolig enkel fremgangsmåte og på kort tid. 

    Jeg har ofte litt hvitløksdressing på i tillegg, og vil bare tipse dere om denne, som setter smaken til enda nye høyder. Server gjerne lompepizzaen med en enkel salat ved siden av, det gjør måltidet enda sunnere, mektigere og komplett. 

    - Vel bekomme - 



  • 22.06.2014
  • //
  • Kl.16:48
  • //
  • Mat
  • //
  • 3 kommentarer
  • Oreo Double, sponset video

    Sponset video

    Hvor mange Oreo-elskere finnes det der ute? Vel, jeg vet i hvert fall at det ikke er få. Og gjett hva? Nå har Oreo Double kommet til Norge - det betyr dobbelt så mye fyll. I den forbindelse har de startet en kampanje de har valgt å kalle for Oreo Lick Race. Dette er altså reklamefilmer som alle handler om en oppgave noen står overfor, men som ingen er spesielt interessert i foreta seg. For å avgjøre hvem som må ta jobben, må et Lick Race til. Viser til vedlagt video, hvor resultatet av Oreo Lick Race bestemmer hvem av de to guttene som må dra på konsert med hylende jenter. 

    Du kan selv utfordre dine venner, eller delta i konkurransene Oreo selv står for HER.
    Innlegget er sponset.  

  • 18.06.2014
  • //
  • Kl.10:56
  • //
  • Mat
  • //
  • 2 kommentarer
  • Matprat

    Heisann gode, fine dere! ♥ Jeg må bare tipse dere om noe som er skikkelig, skikkelig godt. Jeg regner med at de aller fleste spiser en del karbonadedeig eller kjøttdeig som en del av middagen? Vel, det gjør vi her i huset også. Derfor var variasjon høyst nødvendig helt til jeg kom frem til noe som var sinnsykt godt. Jeg snakker selvfølgelig om kyllingkjøttdeig, altså som en erstatning til de tidligere nevnte. Vi har prøvd det i speltlefser (som en liten vri på tacomiddagen) med ønsket tilbehør. Et tips kan være å fylle lefsene med for eksempel rømme eller dolmio tomatsaus, mais, paprika, brokkoli og toppe det hele med revet ost før du setter de inn i ovnen. Vi har også brukt det til potetmos og andre potetprodukter, til pasta sammen med eventuelt ønsket saus, dressing eller krydret, knuste tomater, samt salater.

    Jeg bruker alltid kombinasjonen av krydder som vist overfor, noe som gir en ordentlig god smak. Forleden dag hadde vi potetmos med gressløk ved siden av, samt en enkel, grønn salat. Det skal ikke mer til - enkel, sunn og en veldig god middag. Dette er virkelig noe som har falt i smak hos begge oss to, så jeg håper det gjør det hos dere også ♥ 




     

  • 25.04.2014
  • //
  • Kl.10:07
  • //
  • Mat
  • //
  • 0 kommentarer
  • Supergodt og sunt

    God morgen! ♥ For en deilig start på dagen jeg har hatt. Stod opp litt lenger enn 10 minutter før jeg måtte spurte ut døren - derfor lagde jeg meg favorittfrokosten min. Jeg er overhodet ikke noe frokostmenneske, men i dag smakte måltidet overraskende godt. Kanskje fordi jeg faktisk hadde tid til å nyte den? Frokost bestående av ingrediensene på bildet over er supergodt og sunt. Anbefales! 

    Senere i dag har jeg en avtale med Frida. Gleder meg til å tilbringe noen timer med bestevenninnen min igjen. Ellers ønsker jeg alle en fin tirsdag! Stor og god klem til alle dere, herlige 

  • 08.04.2014
  • //
  • Kl.09:00
  • //
  • Mat
  • //
  • 6 kommentarer
  • Middag på Mirabel

    På fredag spiste Alexander og jeg middag på Mirabel, og fikk virkelig en forsmak på sommeren. Tror neppe det finnes noe som slår deilig mat i solveggen en fredagskveld. Vi satt ute til ganske sent, for april å være. Solen varmet godt, og med et ekstra teppe over bena var det helt perfekt ♥ Ser frem til flere dager som denne fremover - de er uslåelig! 

    Jeg elsker norsk sommer, og når våren gir oss dager som denne blir lengselen etter varme dager enda sterkere. Er ikke så altfor lenge igjen nå, men krysser fingrene for at vi får noen flotte, solfylte vårdager mens vi venter på den beste årstiden. 

  • 07.04.2014
  • //
  • Kl.11:55
  • //
  • Mat
  • //
  • 1 kommentar
  • Lunsj for late

    Lyst på noe annet enn knekkebrød til lunsj? Det hadde nemlig jeg i dag, og tenkte å prøve noe superenkelt, men som jeg så for meg at ville være en god kombinasjon - og jammen falt det i smak. For min del må det være enkelt og raskt å lage for at jeg i det hele tatt skal vurdere å erstatte knekkebrødlunsjen min, og dette er virkelig det. For ikke å snakke om sunt! Derfor så jeg meg nødt til å dele med dere.

    Alt du trenger er: 
    ♥ Dolmio (jeg valgte den med ekstra hvitløk)
    ♥ Paprika
    ♥ Brokkoli
    ♥ Mais 
    ♥ Krydder etter ønske (jeg brukte grillkrydder, oregano og litt salt og pepper)
    ♥ Et dryss hvitost (kan sløyfes)  

    Dolmioglasset inneholder masse tomater (saus og grovhakkede) og blant annet løk. Jeg skar først opp grønnsakene, før jeg kastet alt i en og samme stekepanne, smakte til med krydder og lot det stå på middels varme i cirka 7 minutter før jeg spiste. Osten drysset jeg over helt til slutt, vel å merke. Så enkelt og godt! Absolutt noe jeg kommer til å lage mer av. 

  • 04.04.2014
  • //
  • Kl.16:07
  • //
  • Mat
  • //
  • 6 kommentarer
  • Verdens beste browniesmuffins

    Hei dere skjønninger ♥ Nå er det på tide å avsløre min slager på jentekvelder og andre begivenheter. Jeg snakker helt sant når jeg sier at både venninnene mine og familien jubler så fort disse browniesmuffinsene dukker opp på bordet. Det oser av sunne oppskrifter på alt av bakst og måltider rundt omkring på blogger og internett generelt for tiden, men dette er altså langt fra en av disse. Riktignok en kaloribombe, men uslåelig i smak. Og litt ekstra er det lov (og viktig) å unne seg i blant, mener nå jeg. 

    Det du trenger er (blir litt i underkant av 16 stk.):
    ♥ 2 egg
    ♥ 3 dl. sukker
    ♥ 100 gram smør
    ♥ 1 ts. vaniljesukker
    ♥ 3-4 ss. bakekakao
    ♥ Muffinsformer 

    Pisk eggene til eggedosis. Deretter blant inn resten av ingrediensene, og rør godt. Fyll muffinsformene cirka halvfulle, og stek i 13 minutter på 200 grader. Anbefaler å se til muffinsene relativt ofte, da jeg selv har opplevd flere ganger at steketiden enten kan kortes ned eller må forlenges. Må absolutt prøves! Lykke til. 

  • 17.03.2014
  • //
  • Kl.22:58
  • //
  • Mat
  • //
  • 4 kommentarer
  • Kalkunsalat og hjemmelaget dressing

    Nå har vi nettopp spist oss stappmette på kalkunsalat, og Gud, så godt! Såpass velsmakende at jeg må dele "oppskriften" med dere her, slik at dere kan lage den samme hvis det skulle se fristende ut. Det er i hvert fall superenkelt, en fryd for ganen og relativt sunt.

    Alt du trenger er: 
    ♥ Marinert kalkunfilet (eller kylling)
    ♥ Fullkornspasta (jeg blander inn grønn pesto for litt ekstra smak)
    ♥ Salat
    ♥ Mais
    ♥ Agurk
    ♥ Paprika (vi hadde ikke i det denne gangen, men pleier vanligvis)  
    ♥ Brødkrutonger (vi pleier å få mammas hjemmelagde, men var dessverre tomme nå) 
    ♥ Ekstra lett rømme, samt ønskelig krydder (til dressingen)  
    ♥ Grove rundstykker  

    Dressingen er som nevnt over hjemmelaget. Jeg blandet i oregano, hvitløkspulver samt litt grillkrydder i rømmen - og vips; kjempe god dressing som egner seg godt både til mat som dette, pizza og mye annet. Jeg serverte grove rundstykker ved siden av salaten. 

    Håper det smaker ♥ 

  • 13.03.2014
  • //
  • Kl.20:58
  • //
  • Mat
  • //
  • 0 kommentarer
  • Forfriskende fruktsalat

    Hei, og god morgen! Jeg har fått en superfrisk snart på dagen. I går kjøpte Alexander og jeg inn masse frukt. Ettersom matlysten henger litt etter å ha vært syk, bestemte vi oss for å kjøpe det eneste som frister for tiden - bare gjøre en litt annen vri, nemlig lage fruktsalat. 

    Jeg hadde i: 
    ♥ Epler
    ♥ Druer
    ♥ Banan
    ♥ Kiwi
    ♥ Mango
    ♥ Jordbær
    ♥ Ananas
    ♥ Plommer 

    Ingredienser velger man selvsagt etter smak, men denne kombinasjonen var uslåelig. Er det noe du ikke liker, går det jo an å sløyfe akkurat den eller de fruktene. Helt utrolig hvor mye mer frukt jeg klarer å spise så fort det er oppskåret og tilbredet på denne måten.

    Da jeg spiste det i går, toppet jeg det hele med Piano vaniljesaus da det er noe av det beste jeg vet. Litt dessertaktig, men en litt sunnere variant. I dag droppet jeg vaniljesausen i fordel for yoghurt og müsli -  forfriskende,  velsmakende og god frokost. 

  • 12.03.2014
  • //
  • Kl.09:35
  • //
  • Mat
  • //
  • 2 kommentarer
  • Nydelig middag på ti minutter

    Må bare dele dette med dere, ettersom det falt såpass i smak både hos Alexander og meg. Vi var nødt til å lage en kjapp middag sent i går kveld, og vi orket ikke dra ut for å kjøpe noe som helst, derfor bestemte vi oss for å mikse sammen noe vi allerede hadde i hus. Det ble da fullkornspasta, stekte pølser i idun pizzasaus, samt litt salt og pepper - og Gud, så godt! Nå har vi begge riktignok over gjennomsnittet glad i mat som inneholder mye tomatsmak, men det er det kanskje fler som er? Absolutt et måltid vi kommer til å lage igjen om ikke alt for lenge. Utrolig praktisk, med tanke på at det tar toppen ti minutter å lage, og selvfølgelig, som nevnt; fantastisk velsmakende! 

  • 04.03.2014
  • //
  • Kl.10:20
  • //
  • Mat
  • //
  • 8 kommentarer
  • Ciao Bella

    Hei dere  Over har jeg lagt til noen bilder fra Ciao Bella som jeg allerede har publisert på bloggen. Egentlig bare for å påpeke at jeg har vært der utallige ganger og stort sett alltid velger å gå dit hver gang jeg skal ut å spise her på Jessheim, ta en kaffe eller et glass vin, for den saks skyld. Derfor gjorde jeg en super avtale med sjefen der om gratis middag for Alexander og meg mot at jeg la det ut her. Jeg tvilte selvfølgelig ikke et sekund, for er det virkelig et spisested jeg anbefaler, så er det Ciao Bella. 

    Ciao Bella serverer i grove trekk italiensk mat - det jeg liker aller best! Spiser enten pizza, pasta eller salat hver eneste gang jeg er der. I dag spiste både Alexander og jeg pizza, og den var som alltid like nydelig. Utrolig hyggelig ansatte, super service og ikke minst uslåelig mat og meny gjør restauranten til min favoritt. 

    Det er med hånden på hjertet jeg virkelig snakker varmt om dette spisestedet. Det ligger inne på Jessheim storsenter, for de som ikke er kjent, og har samme åpningstider som resten av senteret. I dag ble vi i hvert fall mette, gode og gikk ut av restauranten med et stort smil om munnen. Tusen takk for middagen, Arnulf og resten av Ciao Bella 

  • 25.02.2014
  • //
  • Kl.23:01
  • //
  • Mat
  • //
  • 4 kommentarer
  • Frokost

    Nå er magen mett, jeg har tatt en lang, varm dusj og ellers nyter jeg vinterferien til det fulle fortsatt. Bakte rundstykker i dag tidlig, og de ble så gode. Lagde meg egg og bacon til frokost med bakst rett fra ovnen - skikkelig mektig, så nå stuper jeg snart, men absolutt verdt det. 

    Nå er planen å ta en tur til senteret. Kun for å kikke litt egentlig. Merker jeg er skikkelig sugen på noe nytt, klarer ikke helt å sette ord på hva, men jeg får vel prøve å dy meg. Når det er sagt, er jo vindusshopping er gratis, så det skal jeg i det minste unne meg selv. 

  • 21.02.2014
  • //
  • Kl.13:33
  • //
  • Mat
  • //
  • 4 kommentarer
  • Tacotirsdag og match

    Hei dere! Her i huset er det matchdag, for ikke å snakke om tacotirsdag. Ettersom jeg hverken har lyst eller orker å stå ute i kulden nå, holder jeg meg inne under Alexander sin fotballkamp i kveld. Så i stedet har jeg bedt over ei venninne på taco ♥  Jeg nyter både skole - og jobbfri, så i kveld skal jeg kose meg skikkelig. Siden jeg får besøk om få strakser, og Alexander allerede har dratt avgårde, fikk han en smakebit på middagen da han kom hjem fra jobb i dag - og det var han meget fornøyd med! 

    Ellers så er jeg i full gang med redigeringen av fjerde og siste del av videoen i forbindelse med spørsmålsrunden. Den kommer så fort jeg er ferdig. Ønsker alle en fin og avslappende tirsdagskveld. Stor klem fra meg:-) 

  • 18.02.2014
  • //
  • Kl.20:23
  • //
  • Mat
  • //
  • 1 kommentar
  • Enkel, sunn tacopizza

    Hei dere! Jeg måtte lage middag ut ifra noe vi hadde i hus i dag, og mikset sammen noe som ble utrolig, utrolig godt. Derfor tenkte jeg å dele oppskriften med dere. For alle liker vel pizza? Og taco? Samtidig er vel sunn, men god mat alltid et pluss? 

    Det du trenger er: 
    - Tacosaus (mild, medium eller hot etter ønske)
    - Tacokrydder
    - Kjøttdeig av kylling og kalkun
    - Ketchup
    - Lettere Norvegia hvitost (evt. annen ost)
    - Mais
    - Paprika (kan sløyfes)
    - Spelt tacolefser
    - Ekstra lett rømme (kan sløyfes) 
    - Hvitløkspulver (kan sløyfes) 

    Først steker du kjøttdeigen, og tilsetter tacopulver (jeg brukte hele tre poser til 400 g. da vi ønsket ekstra sterk pizza). 

    Smør tacosaus (vi brukte hot), og evt. litt ketchup utover tacolefsene. Regn maks en lefse per hode. Maten er veldig mektig. Deretter fyll pizzaen etter ønske. Mais, paprika og ost, samt kjøttet, selvfølgelig, er et supergodt eksempel. 

    Lefsene (med fyll) settes i ovnen på 200 grader i cirka 7 minutter. 

    Voilà!



    Både Alexander og jeg hadde på rømme og hvitløkspulver etter stekning. Både for å heve smaken ved hjelp av hvitløken, samtidig dempe den intense tacosmaken med rømme. 

    Vel bekomme! 

     

  • 27.01.2014
  • //
  • Kl.00:04
  • //
  • Mat
  • //
  • 0 kommentarer
  • Ja, vi elsker mat





    Hei alle sammen! I nuet sitter jeg som grodd fast i sofaen foran tven, med Vampire Diaries på skjermen. Det er så vanvittig kaldt ute for tiden, så akkurat nå er det ullpleddet, fyring og innleggene til hunterstøvlene mine på føttene som gjelder. Bare jeg som bruker de som tøfler, forresten? Helt fantastisk å ha på føttene, og varmer virkelig godt - og ingenting er bedre enn det akkurat nå. 

    Jeg har fått en rekke spørsmål om hva jeg spiser. De aller fleste har fått med seg at jeg er ekstremt kresen, og at jeg omtrent spiser nada. At pizza er tradisjon på julaften, mener nå jeg at snakker for seg. Likevel, så har jeg jo en del jeg synes er veldig godt også. Derfor tenkte jeg å vise til det aller beste jeg kan spise. 

    ♥ Knekkebrøk med majones og salami. Dette er nok det jeg spiser aller mest. Jeg er litt sånn med pålegg, at jeg spiser det i perioder. Majones og salami har vært veldig lenge nå, og det kommer stadig igjen. Så gjennomsnittlig er dette det jeg spiser på knekkebrødet stort sett hele tiden. 



    Den ultimate frokosten min. Kjedelig sier mange, det beste sier jeg! Mangler vel å merke bare en god kopp med sort kaffe. 

    ♥ Knekkebrød med nugatti. Smaker jo nærmest som sjokoladekjeks, spør du meg. Godt er det i hvert fall, og jeg pleier ofte å spise dette til kvelds, da jeg altfor ofte er sugen på noe søtt når jeg kommer hjem fra jobb. 

    ♥ Pizza. Og helst frysepizza, mmh. Når det er sagt, spiser stort sett alle pizzaer, selvom jeg riktignok synes italiensk er det beste - tynn bunn og masse fyll. 

    ♥ Salat. Gjerne med litt kylling i, for eksempel. Ellers så er ost og brødkrutonger et must utenom salaten og de andre grønnsakene. 

    ♥ Taco. Hvem liker vel ikke taco? Jeg spiser alltid med lompe, og uten tacosaus, faktisk. 

    ♥ Spaghetti carbonara. Elsker stort sett det meste som inneholder mye ostesmak, da hvitost er blant mine favoritter. 

    ♥ Riskaker. Aller helst med ostestrø (heter det det?). 

    ♥ Pianoyoghurt. Den beste yoghurten i verden. Sikkert den minst sunne også, men det er en annen sak. Jeg er i hvert fall storspiser av denne, og har som regel et lager i kjøleskapet. 

    ♥ Druer og eple. Favorittfruktene. Og spesielt druer kan jeg veldig, veldig gjerne spise som snacks. Men ellers er jo dette fine mellommåltider. 

    ♥ Snop og brownies. Spiser minst en sjokolade om dagen, og så fort jeg får sjansen, spiser jeg godteri nesten uansett situasjon. Tilnærmet umulig for meg å gå inn i en matbutikk, uten å gå hjem igjen med en eller annen form for godteri. Brownies er selvfølgelig også blant det beste som finnes, men tilgangen til akkurat det er ikke like stor, med mindre jeg lager selv, naturligvis.  




  • 15.01.2014
  • //
  • Kl.08:42
  • //
  • Mat
  • //
  • 5 kommentarer
  • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no