Kristin Finstad Svendsen

About

Categories

Archives

Search

Shades of black· NEW IN FROM ZARA ·

Jeg elsker denne genseren fra Zara som jeg fant forleden dag. Den ligner i grunn litt på den fra Bikbok, bortsett fra at denne er tynnere og har litt andre armer. Jeg har i hvert fall vært strålende fornøyd med begge to, og dessuten så er sort min farge om dagen - det er det jeg føler meg mest vel i!Ellers har jeg vært hjemme et par dager nå, riktignok med skolearbeid opp til ørene. På grunn av togstreiken har ting blitt litt mer komplisert enn vanlig, så jeg krysser fingrene for at togene går som normalt over helgen. Nå har jeg tillatt meg selv å kjenne på fredagsfølelsen, endelig - jeg ligger rett ut på sofaen etter en deilig treningsøkt, og her har jeg tenkt til å bli værende resten av kvelden. I morgen står jobb på agendaen, men vi skrives likevel plutselig 

 • 30.09.2016
 • //
 • Kl.20:56
 • //
 • Mote
 • //
 • 2 kommentarer
 • Vegetarpizza

  Som vegetarianer hører jeg ofte folk snakker om hvor vanvittig kjedelig et slikt kosthold må være. Dette er utsagn fra kjøttetere, selvfølgelig - og hva vet vel egentlig de om kost uten kjøtt? Jeg kan i hvert fall skrive under på at det er langt ifra kjedelig - snarere tvert imot: Det finnes så vanvittig mange gode smaker som ikke blir oppdaget før du faktisk blir genuint opptatt av plantebasert mat. Jeg kan nærmest ikke komme på en eneste rett som ikke kan lages uten kjøtt! Noe så enkelt som pizza kan by på utallige varianter som ville falle i smak i alle ganer - ja, selv hos Niklas, som er så langt i fra vegetarianer en kan komme. For en tid tilbake spiste vi begge vegetar - en enkel, men likevel utrolig velsmakende pizza! Så enkelt som dette kan det gjøres:

  PIZZASAUS

  ♥ Tomatpurè
  ♥ Hakkede tomater
  ♥ Hvitløk
  ♥ Basilikum
  ♥ Krydder etter ønske (vi brukte salt og oregano)

  Vi brukte stavmikseren til vi fikk en jevn og fin konsistens.  PIZZAFYLL

  ♥ Mager ost
  ♥ Løk
  ♥ Mais
  ♥ Paprika
  ♥ Kantarell
  ♥ Pepperone (en utrolig god variant av chili, denne må testes!)

  Hvordan fyll du bruker, kommer jo an på hva du selv foretrekker. Vi har aldri brukt kantarell på pizza tidligere, men den var virkelig verdt forsøket - så godt! Vi har forresten brukt ferdig spelt NÅ bunn.  Så er det bare å sette pizzaen i ovnen og fylle vinglassene. Selvfølgelig var det allerede blitt litt for mørkt for bilder da pizzaen var ferdig, men jeg tror de fleste forstår greia. NYT!

 • 29.09.2016
 • //
 • Kl.21:19
 • //
 • Mat
 • //
 • 14 kommentarer
 • Ready for rain

  Ettersom formen ikke er helt på topp, har jeg ikke tatt spesielt mye bilder de siste dagene - især av meg selv. Jeg tenkte likevel at jeg hadde lyst til å vise frem den nye regnjakken min. Jeg har selvsagt planer om å ta bilder av hvordan den ser ut på, men disse får duge i første omgang og til formen tillater noe annet.  · REGNJAKKE FRA RAINS ·

  Etter at jeg kjøpte den på mandag, har jeg nesten håpet på regn - og det er ulikt meg! Det er jo så stas å endelig ta i bruk kjøp man virkelig er fornøyd med. Jeg har vurdert meg ihjel, ettersom det finnes så mange fine regnjakker på markedet nå som høsten er her, men valget falt på denne, og det er jeg veldig glad for!

 • 28.09.2016
 • //
 • Kl.22:42
 • //
 • Mote
 • //
 • 4 kommentarer
 • Filmanbefaling: På innsiden av IS

  Denne gangen har jeg lyst til å anbefale en litt annerledes film. Det er nemlig snakk om en relativt kort dokumentar om ekstremistene bak IS. Selv har jeg virkelig fått opp øynene for både misbruk av religion og religion på generell basis - mye fordi jeg studerer nettopp dette i år, og også fordi det er så vanvittig aktuelt i dagens samfunn.  · SE FILMEN HER ·

  På innsiden av IS handler om den eneste vestlige reporteren som har kommet tilbake fra Den islamske stats områder i live: Jürgen Todenhöfer. Etter ti dager på innsiden har han og sønnen mange historier å fortelle verden, og dessuten flere videoopptak å vise. Dokumentaren gir innsyn i terroristenes horrible måte å komme til makten på - med religion, Allah og Koranen som unnskyldning for tortur og drap på uskyldige mennesker.  En maktutøvelse jeg aldri hadde trodd jeg skulle få se maken til! Forferdelig, men likevel utrolig viktig at resten av verden får innblikk i. IS er nådeløse terrorister med et eneste mål for øyet: En såkalt islamsk verden, hvor deres regime er eneste utvei for å få leve.

 • 27.09.2016
 • //
 • Kl.21:44
 • //
 • Inspirasjon
 • //
 • 6 kommentarer
 • Anoreksi og sosiale medier

  I forrige uke ble jeg intervjuet i forbindelse med en skoleoppgave. Intervjuet handlet selvfølgelig om sykdommen min, og især i forhold til sosiale medier og et økende fokus på kropp og mat. Tenkte det kunne være interessant at jeg delte det her. Jeg har selvfølgelig fått lov av Helene å publisere   Hva tror/føler du er hovedårsaken til at du ble syk?
  Det rare er at etter årevis i behandling, har jeg enda ikke klart å finne hovedårsaken til at jeg ble syk. Vi hører alle historier om turbulent barndom, overgrep og andre horrible hendelser blant anoretikere - disse hendelsene som ble for mye å bære med seg, hendelsene som gjorde at mat ble løsningen på kontroll. Til tross for at jeg ikke har opplevd noe konkret, tror jeg samfunnet i sin helhet ble ødeleggende. Det stadig økende kroppspresset, hormoner og dessuten vonde, men naturlige personlige følelser - som å miste noen nærstående og kjærlighetssorg. Jeg tror hele suppa av ulike følelser gjorde at jeg mistet litt meg selv: Den versjonen av meg som alltid hadde stålkontroll over alt som forgikk rundt meg. Mat, kalorier og andre næringsstoffer var noe jeg kunne ta kontroll over, og det ble derfor etter hvert altoppslukende. 

  Mener du media påvirker samfunnet og vårt forhold til mat og kropp mye?
  Definitivt! Kropps- og mathysteriet lyser mot deg hvor enn du hviler øynene. Er det ikke på internett, TV og i sosiale medier, så er det reklameplakater, magasiner eller i avisen. Det er umulig å unngå dette vanvittige økende fokuset på hvordan vi ser ut og hva vi spiser. 

  Hvordan vil du beskrive kroppsfokuset og mathysteriet i dagens samfunn? Har det blitt verre med årene?
  Det er tøft, enkelt og greit. Hadde jeg vært tenåring i dag, er jeg overbevist om at sykdomsforløpet mitt hadde startet tidligere. Det er ikke greit at barn må se reklame for slankekurer i pausen av barne-tv. Noe annet jeg har lagt spesielt merke til, er hvordan mediene reklamerer for mat rundt juletider: I adventstiden kan én nærmest lære seg å lage den perfekte ribba med øynene lukket, fordi det er uendelig med oppslag. Så fort juleribba er i magen, er ned-i-vekt-reklamene tilbake - og kanskje på sitt aller verste etter jul.
  Personlig synes jeg hysteriet bare vokser og vokser. Heldigvis finnes det noen fornuftige stemmer der ute som blir hørt. Jeg tror at dersom fokuset hadde blitt flyttet over til noe annet, ville også antall spiseforstyrrede - både under- og overvektige, blitt redusert betraktelig.   Norge har på mange måter blitt et land med uskrevne regler for hvordan vi skal se ut og hva vi skal spise, og det er lett tilgjengelig informasjon om vektnedgang, treningstips osv. overalt. Hva tenker du om dette?
  Det blir ødeleggende for veldig mange - noe det også har blitt for meg. Det er ikke sunt å leve et liv hvor mat og kropp er det eneste forholdet du klarer å opprettholde. Samtidig skal det sies at det selvfølgelig er viktig å ha en sunn livsstil. Dessverre er det en alt for hårfin balanse mellom kontroll og et ideal det er umulig å strekke seg etter. Alle er forskjellige - ingen har lik kroppsbygning, forbrenning eller likt anlegg for å legge på seg eller gå ned i vekt. Tipsene som florerer i media er ikke bra for alle!

  Hva gjorde at du ville være åpen om sykdommen på bloggen? 
  Ettersom jeg begynte å blogge før jeg fikk en fryktelig dårlig periode i spiseforstyrrelsen, følte jeg meg tvunget, til tross for at jeg på den tiden var overbevist om at det ikke var noe galt. Jeg kunne ikke bidra til større kroppspress og enda et umenneskelig ideal. Dessuten ble sykdom den største delen av livet mitt, så det ville derfor vært unaturlig å utelate det fra bloggen. Etter hvert som «alle» visste om sykdommen, ble det også både enklere og befriende å kunne skrive fritt om det. Psykisk sykdom er noe som rammer så alt for mange i dagens samfunn, men samtidig er det mer skambelagt enn noen gang, så derfor håper jeg at mine ord og erfaringer kanskje kan være til hjelp for noen.

  Hva føler du har hjulpet deg mest mot å ha det bedre? Har du noen råd/tips?
  Det som har hjulpet meg aller mest, er å finne glede i andre ting enn mat og kropp. Å dele tanker og følelser har også vært viktig - snakke med noen. På den måten har ikke bare mine tanker, som åpenbart ikke er til det beste for meg selv, fått regjere i hodet mitt. Det gjør vondt å få det bare litt bedre, men litt bedre enn på randen av liv og død, er en enorm forskjell.

 • 27.09.2016
 • //
 • Kl.17:04
 • //
 • Om meg
 • //
 • 2 kommentarer
 • Uken som gikk #22

  Til tross for at innleggene det foregående uken kunne vært flere, skal uken likevel oppdateres - det er mandagstradisjonen!  Ukens opptur:
  Fjelltur, selvfølgelig. Jeg tror ikke jeg får påpekt hvor mye jeg elsker fjellet mange nok ganger. Det er på mange måter et fristed for meg - tankene kan vandre, jeg er utilgjengelig og nyter nuet.

  Ukens nedtur:
  Jeg har ikke vært spesielt glad den foregående uken, av ulike årsaker. Jeg krysser fingrene for at humøret heves og smilet er på plass igjen fremover. Det er jo aldri noe særlig å ikke ha det hundre prosent.

  Ukens kjøp:
  Utenom store mengder brus og dagligvarer har jeg ikke kjøpt meg noe som helst. Så brusen vinner kjøpet for uken som gikk!

  Ukens plagg:
  Turklær - av alle typer! Å lete frem de igjen varmer hjertet mitt.  Ukens craving:
  Kremet blomkålsuppe. Herregud, det har faktisk vært nesten det eneste jeg har spist i det siste.

  Ukens tanke:
  Jeg har tenkt mye på at jeg bekymrer meg for mye og tar sorger på forskudd - noe som lager unødvendig mye kaos i mitt eget hode. Jeg skal jobbe med å legge fra meg det fremover.

  Noe jeg gleder meg til:
  Hmm... Nå har jeg ingen store planer fremover, foreløpig. Men jeg gleder meg til helg igjen - det gjør vel alle!

  Mål for den kommende uken:
  Gode treningsøkter, besøke mormor og få en ålreit døgnrytme igjen.

 • 26.09.2016
 • //
 • Kl.21:26
 • //
 • Hverdag
 • //
 • 2 kommentarer
 • Hallandshytta  · VERDENS BESTE VENNER OG HUND, FANTASTISK NATUR, FJELLUFT, AKTIVITET, TUNGE SEKKER, HYGGE, VIN OG BÅL ·

 • 26.09.2016
 • //
 • Kl.17:41
 • //
 • Høydepunkter
 • //
 • 2 kommentarer
 • Fantastisk helg

  Nå er jeg omsider hjemme etter en fantastisk helg til fjells. Etter en lang og deilig varm dusj har jeg krøpet under dyna i egen seng. Det er vel nettopp de to tingene jeg savner mest under en sånn helg - og det gjør det jo ekstra godt å komme hjem igjen også.  Anne, Paul, Mira og jeg gikk inn til Hallandshytta i går. Turværet var perfekt, så det var en fryd å være i aktivitet i den friske, gode fjellufta. Sammen med noen jegere koste vi oss med en hel del alkohol og uslåelig selskap i går kveld, før vi vendte snutene hjemover i dag. Jeg har selvfølgelig tatt en del bilder som jeg har tenkt til å dele, men akkurat nå må jeg prioritere søvn. En ordentlig oppdatering med bilder kommer i morgen! God natt 

 • 25.09.2016
 • //
 • Kl.22:19
 • //
 • Høydepunkter
 • //
 • 4 kommentarer
 • Gjennom mobilkameraet

  Ettersom det er nattåpent på Jessheim storsenter i dag, har jeg jobbet sent Jeg har endelig krøpet under dyna, og er klar for å ta kvelden veldig, veldig snart, men jeg ville likevel oppdatere en siste gang i dag først.

  I morgen reiser vi til fjells, og bagen er allerede pakket. Kun en kort skoledag står for tur, før en uforglemmelig helg er i gang. Det er ikke ofte jeg gleder meg så mye til helg som jeg har gjort denne uken - eller forsåvidt siden vi planla turen. Jippi   · SISTE FRA MOBILEN ·

 • 22.09.2016
 • //
 • Kl.23:02
 • //
 • Hverdag
 • //
 • 2 kommentarer
 • All about my lips

  Lepper er uten tvil blant det jeg får aller flest spørsmål om, og ettersom jeg jevnlig fyller leppene mine, prøver jeg å besvare det dere lurer på hver gang jeg har fikset litt på dem igjen. Nå er det cirka et halvt år siden jeg korrigerte de sist, så i går var det tid for å finpusse litt.  Hvem fyller leppene dine?
  Irina Ervik, og hun har gjort det fast i flere år på meg. Jeg forguder den dama der - så vanvittig talentfull, flott og hyggelig! Jeg vet at jeg er i de tryggeste hender hos henne, for hun vet virkelig hva hun driver med.

  Hvor holder Irina til?
  Nå har hun Ung og unik salonger i Oslo og Hamar. Jeg besøkte førstnevnte i går, siden det er det enkleste for meg nå som jeg går på skole i hovedstaden. Det var første gang jeg var i salongen hennes i Oslo, men det er nok dit jeg kommer til å dra fremover. Så fint lite lokale med verdens skjønneste ansatte 

  Irina er i Oslo på onsdager og salongen ligger i Karl Johans gate 7 (Arkaden, i samme inngang som bingoen). Dersom du ønsker å bestille time eller har spørsmål, kan du sende melding til: 92492877. Facebooksiden til Ung og unik Arkanden, finner du HER.

  Hvordan filler har du i leppene?
  Hyaluronica! Etter min mening (og erfaring) er dette stoffet som holder desidert lengst, og som dessuten ser best ut - i hvert fall på meg selv.

  Filler kan også brukes til blant annet å fremheve kinnbein og til å rette ut neseryggen - noe Irina også utfører.

  Hvor mye Hyaluronica har du?
  Det tror jeg er umulig å si. Ettersom jeg har fylt over en lengre periode nå, er det ikke mulig å vite hvor mye som faktisk er i. Stoffet forsvinner sakte, men sikkert med tiden - noe som er grunnen til at jeg fyller cirka to ganger i året.

  Nok en gang; tusen takk til Irina og Ung og unik Arkaden for nydelige lepper 

 • 22.09.2016
 • //
 • Kl.15:37
 • //
 • Hår og skjønnhet
 • //
 • 2 kommentarer
 • Onsdag

  Det er helt merkelig hvor fort den siste måneden har gått, det føles nesten ut som det var i forrige uke jeg først var tilbake på skolebenken. Nå begynner høsten å komme for fullt, og skoleåret er allerede godt i gang.

  Som nevnt tidligere, skal den kommende helgen tilbringes på fjellet, og ettersom jeg har en lang dag med både skole og jobb foran meg i morgen, har jeg startet pakkingen i dag. Dessuten har jeg fylt og korrigert lepper, noe jeg selvfølgelig skal skrive litt mer senere.

  Nå skal jeg trene! Vi skrives senere i kveld 

 • 21.09.2016
 • //
 • Kl.18:04
 • //
 • Hverdag
 • //
 • 1 kommentar
 • Filmanbefaling: En trettimeters reise  · SE TRAILER 
  HER ·


  En trettimeters reise handler en indisk familie som åpner en restaurant i en liten landsby i Frankrike. På andre siden av gaten ligger en fin Michelin-restaurant med den iskalde Madame Mallory i front. De to restaurantene tilbyr svært ulik mat, men blir likevel raskt konkurrenter. Intrigene er mange og triksene slue, helt til Madame Mallory oppdager hemmeligheten bak den indiske suksessen.  En herlig suppe av matretter, romantikk og vennskap - alt etter min smak! Må sees 

 • 20.09.2016
 • //
 • Kl.18:55
 • //
 • Inspirasjon
 • //
 • 3 kommentarer
 • Uken som gikk #21

  For en start på uken! Skole, trening, lang tur og kvalitetstid med broren min er noe av det som kan krysses av på agendaen i dag. Jeg elsker å få en skikkelig start på en ny uke - det gjør det litt enklere å opprettholde gode rutiner de neste dagene. Men før jeg konsentrerer meg kun om nåtid, skal uken som gikk oppsummeres   Ukens opptur:
  Denne uken har i sin helhet vært en eneste stor opptur. Fredag med Niklas, vin og bare hygge og lørdag med bytur, shopping og deilig mat. Det heller mot at hele helgen har vært høydepunktet denne uken.  Ukens nedtur:
  Hmm, denne var umulig! Det tyder på intet annet enn en god uke.

  Ukens kjøp:
  De to deilige genserne i strikk fra Bikbok. Love them both!  Ukens plagg:
  I tillegg til de to genserne, må jeg svare skjørt - sånn på generelt basis. Har blitt så glad i disse elegante, men likevel deilige plaggene. De er dessuten perfekt for høstsesongen!  Ukens craving:
  Te, te og atter te! Smaker magisk så fort det blir litt kjøligere i luften.

  Ukens matopplevelse:
  Pasta med sopp fra Olivia. Denne har jeg spist et par ganger tidligere, men det er likevel en opplevelse hver gang - så vanvittig god! Dessuten er det en veldig passelig porsjon for meg. Vanligvis synes jeg det sløses så mye med alt for store porsjoner.  Ukens tanke:
  Jeg har prøvd å fokusere på å ikke tenke så mye. Det å fokusere på å ikke henge seg opp i alt, har faktisk hjulpet en hel del. Dessuten har jeg gjort litt yoga igjen - det hjelper meg å sortere tankene, og dessuten leve, tenke og handle i øyeblikket.  Noe jeg gleder meg til:
  Til helgen! Da bærer det endelig til fjells igjen. Jeg kan nesten ikke vente 

  Mål for den kommende uken:
  Få til fire gode treningsøkter, prøve meg på proteinrundstykker og invitere til minst én kaffedate.

 • 19.09.2016
 • //
 • Kl.22:20
 • //
 • Hverdag
 • //
 • 6 kommentarer
 • Høsten er...  ... Te på en koselig kafè. Til tross for at været har lignet sensommer den siste tiden, er den friske luften sakte, men sikkert på plass, og jeg begynner å komme i ordentlig høststemning. Neste helg reiser vi til fjells sammen med Anne og Paul, og jeg kan nesten ikke vente. Det blir bål, vin, fjelluft og upåklagelig selskap. Etter en sånn helg, kan jeg nesten garantere at en litt kjøligere sesong er hjertelig velkommen.

  Nå skal jeg avgårde til skolen, men vi skrives likevel i ettermiddag. God klem fra meg 

 • 19.09.2016
 • //
 • Kl.06:41
 • //
 • Hverdag
 • //
 • 2 kommentarer
 • In love with this look

  Noe av det beste med høsten er å pakke seg inn i deilige gensere, og personlig har også skjørt blitt en stor favoritt. Sistnevnte hever antrekket så mange hakk, og dessuten finnes det millioner av måter å kombinere det på. For tiden bor jeg nærmest i denne looken - så komfortabelt, men samtidig dødskult!  GENSER BIKBOK / SKJØRT VILA

 • 18.09.2016
 • //
 • Kl.13:04
 • //
 • Mote
 • //
 • 9 kommentarer
 • Ukens beste dag  · A SATURDAY WELL SPENT ·

  Denne lørdagen har vært så fin! Niklas og jeg bestemte oss, veldig spontant, for å ta en tur til byen. Det er så sjeldent jeg har helt fri på en lørdag, så vi kunne ikke annet enn å utnytte dagen til det fulle. Ettersom det var maraton og det hele i hovedstaden, var det god stemning og en haug av mennesker.  Vi har kost oss glugg i det nydelige været og i hverandres selskap. Shopping, en liten matbit, vandring og kikking er noen av stikkordene for dagen. Jeg kjøpte meg faktisk en bukse fra H&M trend i hundre prosent ull - og den tenker jeg blir perfekt når kulden for alvor melder sin ankomst. Gleder meg nesten litt, ettersom den satt så fint!

  Den tidlige middagen ble selvsagt ingen andre steder enn Olivia - min absolutte favoritt!

 • 17.09.2016
 • //
 • Kl.22:18
 • //
 • Hverdag
 • //
 • 2 kommentarer
 • Seven beauty hacks #3

  · LES DEL ÉN HER OG DEL TO HER·​  ♥ Napp øyenbrynene dine etter at du har sminket dem. Det gjør det enklere å se hvilke hår som skal fjernes og ikke, med tanke på formen du foretrekker.

  ♥ Bruk en pinsett eller en vippebørste for å separere vippene godt etter at du har påført mascara. Klumpete øyevipper er ikke pent!

  ♥ Påfør foundation i samme retning som ansiktshårene dine, slik at de legger seg så fint som mulig.

  ♥ Rull, og ikke dra beauty blenderen (som bør være fuktig) på huden. Det gir det beste resultatet!

  ♥ Krøll håret bakover foran for å fremheve ansiktet best mulig. På den måten slipper du irriterende hår i øynene også.

  ♥ For at parfymen skal holde hele dagen bør du spraye bak ørene og i håret.  ♥ Smil! Absolutt det som viser deg fra din vakreste side.

 • 17.09.2016
 • //
 • Kl.11:28
 • //
 • Hår og skjønnhet
 • //
 • 1 kommentar
 • Friyay  Genser Bikbok

  Endelig fredag og helg  En av de nye genserne mine er på i dag, og jeg er så fornøyd! Den hverken stikker eller gir elektrisk hår - to avgjørende faktorer for egen velvære. Den andre jeg kjøpte er riktignok ganske lik, men den har vide armer hele veien og er dessuten ganske mye lenger enn denne. Jeg skal prøve å få vist den frem i løpet av helgen.

  Nå er Niklas og jeg på Borgen, hvor vi skal passe huset til mamma og pappa frem til i morgen. Ettersom de har stor hage og en deilig uteplass med varmelamper og det hele, blir det en fryd. Mira kan boltre seg, mens vi skal lage vegetarpizza og drikke vin til de sene nattetimer. Kamera er selvfølgelig med - og ja, endelig er kamera, lader, stativ og alt i orden igjen!

 • 16.09.2016
 • //
 • Kl.18:21
 • //
 • Mote
 • //
 • 3 kommentarer
 • Nesten lørdag

  Jeg har skikkelig lørdagsfølelse i dag - ikke så rart, kanskje, med tanke på at jeg har hatt fri i dag. Hverken skole eller jobb har stått på agendaen, og for å være helt ærlig, så har det vært godt - jeg trengte en sånn dag! Jeg har fått unna både regninger og litt rydding. Dessuten har jeg kjøpt meg to nye gensere i dag: Helt fantastiske, sorte strikk. De kommer på bloggen i løpet av helgen, for jeg har nemlig fått nytt kamera i dag også. Nå gjenstår bare lading, så ligger alt til rette for god blogging fremover. Jeg gleder meg 

 • 15.09.2016
 • //
 • Kl.20:36
 • //
 • Hverdag
 • //
 • 2 kommentarer
 • Another lipstick

  Meg og disse leppestiftene... Denne gangen var jeg faktisk såpass heldig at jeg fikk en veldig forsinket bursdagsgave av ei venninne. Presangen inneholdt blant annet, til min store begeistring, leppestift i en farge jeg ikke har fra før. Jeg har riktignok ønsket meg den, da jeg har sett den på noen et eller annet sted, men aldri prøvd den selv. Heldigvis var den like fin som jeg hadde sett for meg, så derfor må jeg nok en gang anbefale en ny farge fra Mac!

 • 14.09.2016
 • //
 • Kl.10:05
 • //
 • Sminke
 • //
 • 1 kommentar
 • Filmanbefaling: The good lie  · SE TRAILER HER ·

  The good lie er en film basert på en sann historie om "The lost boys of Sudan", som flyktet fra borgerkrigen på 1980-tallet. Amerikaneren Carrie sier ja til å hjelpe tre sudanske brødre til å starte et nytt liv i USA. Integreringen byr på utfordringer for dem alle, og parallelt kjemper brødrene en iherdig kamp for å gjenforenes med de andre søsknene sine.   Morsom, sjarmerende og rørende! Anbefales 

 • 13.09.2016
 • //
 • Kl.20:08
 • //
 • Inspirasjon
 • //
 • 3 kommentarer
 • Todays

  Endelig er etterveksten borte og tuppene sunne og friske! Jeg var nemlig hos frisøren på fredag, og jeg går som alltid til Jorun på Zaxx frisør her på Jessheim. Som nevnt flere ganger tidligere, er hun den eneste som får røre håret mitt; hun vet akkurat hvordan jeg vil ha det, klipper aldri for mye og er bare veldig, veldig flink. Anbefales på det varmeste   Det føles forresten fantastisk å være hjemme for dagen allerede! Ettermiddagen og kvelden skal selvfølgelig nytes, men før jeg slenger beina på bordet, skal jeg både hente et par pakker på posten og få unna en aldri så liten treningsøkt.

  Senere i kveld kommer ukens filmtips, så følg gjerne med 

 • 13.09.2016
 • //
 • Kl.16:02
 • //
 • Hverdag
 • //
 • 2 kommentarer
 • Uken som gikk #20

  Hei! Endelig litt liv fra latsiden. Neida, dette fraværet handler faktisk ikke om latskap i det hele tatt. Som heltidsstudent og jobbansatt, har jeg rett og slett hatt for mye å gjøre i det siste. Heldigvis blir denne uken litt roligere, og jeg har ingen umiddelbare arbeidskrav som må jobbes med på skolen heller. Jeg tror det handler om å finne en god balanse mellom alt jeg holder på med - og til tross for at jeg ikke har funnet den enda, er jeg på god vei.   Siden bloggingen ble litt halvveis i forrige uke, trengs det en oppsummering - som alltid!

  Ukens opptur:
  Det må nok bli lørdag. Ettersom jeg jobbet også da, ble ettermiddagen ganske hektisk, da Niklas og jeg skulle i to bursdager den kvelden. Først var det mormor som skulle feire sine 80, og deretter Tommy med sine 28 år. Stresset i forkant var i hvert fall fullstendig verdt det, for kvelden ble uforglemmelig!  Ukens nedtur:
  Overfylt agenda! Fremover skal jeg definitivt unne meg selv litt mer fritid. Jeg trenger å ha noen ettermiddager hjemme, og dessuten en hel helg uten forpliktelser.

  Ukens kjøp:
  Jeg har kjøpt litt småtteri her og der, men ingenting har dukket opp i postkassen enda, derfor vil jeg vente med å vise frem til det er i hus. Ukens kjøp må gå til de utallige koppene med kaffe jeg har kjøpt - de har vært høyst nødvendig!

  Ukens plagg:
  Pysjbuksa har vært magisk å krype inn i hver eneste kveld denne uken.  Ukens craving:
  Wrap med ost og grønnsaker. Yum!

  Ukens tanke:
  Dette med å balansere plikter og det jeg liker å gjøre, som nevnt innledningsvis. Selvfølgelig må man prioritere de tingene man ikke kommer unna, men likevel tenker jeg at det er så uendelig viktig å lytte til kroppen - gjøre det den og hodet trenger innimellom. Det er ikke verdens undergang å si nei til et par jobbvakter eller forberede seg litt mindre til en forelesning eller to - det er helt menneskelig! Jeg må legge fra meg det jævla flink-pike-syndromet som forfølger meg.

  Noe jeg gleder meg til:
  Siste helgen i september skal vi tilbake på fjellet. Hallandshytta står nok en gang for tur, og denne gangen har vi invitert med oss Anne og Paul. Høst på fjellet er magisk, og jeg gleder meg som et lite barn til å tilbringe en helg der med mennesker jeg er glad i.  Mål for den kommende uken:
  Komme inn i gode treningsrutiner, først og fremst. Målet for denne uken er minst fire økter, og jeg krysser fingrene for at det går som en lek - jeg var jo så flink for bare noen måneder tilbake. Et annet mål må være å sette av mer tid til å gjøre det jeg har lyst til - blogg, venner og kjærestetid er etterlengtet!

 • 12.09.2016
 • //
 • Kl.22:36
 • //
 • Hverdag
 • //
 • 2 kommentarer
 • I høst skal jeg...  Det er helt sprøtt å tenke på at vi er i september allerede. Sommeren har vært så ufattelig deilig, men likevel så alt for kort - noe den er hvert eneste år. Heldigvis sitter jeg igjen med en haug av minner for resten av livet, og det har jeg planer om å fortsette med nå som høsten er i gang også...  · HVA JEG SKAL I HØST ·

  ...komme ordentlig inn i trenings- og skolerutinene mine, tilbringe tid på fjellet, være utendørs så fort været tillater det, kjøpe meg deilige, store gensere i strikk, drikke kaffe på kafé med mennesker jeg er glad i, invitere til vinkvelder med venner, lese gode bøker i sofakroken, kose meg under dyna med filmer, gå lange turer med Mira og trekke inn frisk høstluft, tilbringe en helg på hotell i hovedstaden og kjøpe ferdig alle julegaver (ja, jeg begynte for lenge siden, og ja, jeg blir alltid ferdig tidlig).

 • 08.09.2016
 • //
 • Kl.17:34
 • //
 • Hverdag
 • //
 • 2 kommentarer
 • Tirsdag i kjent stil

  God kveld ♥ Ettersom jeg stort sett har studiedag hver eneste tirsdag, setter jeg meg opp for å jobbe - så det er nøyaktig der jeg har tilbrakt dagen. Heldigvis har jeg fått tid til både husarbeid og trening i tillegg, så dette har endt opp med å bli både en effektiv og fin dag.

  · SLOW MORNING ·

  Jobb betyr også å sove litt lenger om morgenen og dessuten ha litt ekstra tid hjemme før pliktene kaller. I morgen er det tilbake til skolebenken igjen, noe jeg faktisk ser veldig frem til. Som nevnt tidligere, er jeg så fornøyd med valget av fag i år. KRLE er utrolig spennende, og i morgen står besøk til moské på agendaen. Gjett om jeg gleder meg!

 • 06.09.2016
 • //
 • Kl.21:51
 • //
 • Hverdag
 • //
 • 1 kommentar
 • Filmanbefaling: A girl like her

  Som en fast spalte hver tirsdag, tenkte jeg å komme med et filmtips. Det er ingen hemmelighet at jeg gjerne ser både én og tre i løpet av uken - og skulle ingen av de være bra, har jeg alltids en god anbefaling i minnet fra tidligere. Filmen jeg har tenkt til å tipse om i dag, er kanskje blant de viktigste jeg har sett.   · SE TRAILER HER ·

  A girl like her handler om tenåringen Jessica Burns, som blir mobbet av ei tidligere venninne, Avery - skolens mest populære jente. Jessicas eneste venn, Brian, overtaler henne til å bære et skjult kamera på skolen, slik at hva som skjer, faktisk blir dokumentert - til tross for at det siste Jessica vil, er at noen skal se opptakene. Da Jessica forsøker å ta selvmord og havner i koma, kommer sannheten sakte, men sikkert til overflaten.  Jeg får sannsynligvis ikke understreket nok ganger, at denne filmen er både viktig og utrolig gripende. Vi ser en alvorlig mobbesak fra både offeret og mobberen sin side, noe som ofte kan være utfordrende i det virkelige liv. Anbefales på det varmeste 

 • 06.09.2016
 • //
 • Kl.17:20
 • //
 • Inspirasjon
 • //
 • 1 kommentar
 • Uken som gikk #19

  Det er helt utrolig hvor fort ukene går. Plutselig er det mandag igjen - ny uke og allerede høstmåned. Til tross for at bloggingen ikke var optimal den foregående uken, skal den selvfølgelig oppsummeres. Da blir det kanskje litt enklere å forstå hva dagene har gått til også.  Ukens opptur:
  Både en utrolig hyggelig ettermiddag og kveld på lørdag og en avslappende og deilig dag i går. Jeg koser meg jo glugg med familie og venner, noe som også var tilfelle på lørdag. Men en hektisk uke setter sine spor, så gårsdagens latskap var absolutt en nødvendighet.  Ukens nedtur:
  Datamaskinen min er på reparasjon, noe som har gjort ting litt mer komplisert og vanskelig. Ikke bare med tanke på blogg og på privaten, men også skole og hjemmearbeid har blitt en større stressfaktor. Krysser fingrene for at den snart er ferdig, og at rutinene og pliktene mine blir litt enklere å gjennomføre.

  Ukens kjøp:
  Jeg har endelig kapret meg skinnjakken som jeg er så glad i, i rosa også. Den gule har jeg jo brukt kontinuerlig siden jeg kjøpte den tidlig i sommer, så derfor var det på høy tid å gå til innkjøp av en ny farge nå til høsten. Den er så fin!  Ukens plagg:
  Tøybh - for en fantastisk oppfinnelse! Så komfortabelt, moteriktig og kult.  Ukens craving:
  Smoothie! Oppskrift på min favoritt finner du HER.  Ukens tanke:
  Denne uken har jeg tenkt mye på hva jeg vil få ut av denne høsten: Mål og hva jeg vil dedikere tiden min til. Jeg tenkte faktisk å dele noen tanker om akkurat dette i et innlegg veldig snart.

  Noe jeg gleder meg til:
  Å komme inn i skikkelig hverdagsrutiner igjen. Den kommende uken har jeg planer om å innføre regelmessig trening, blant annet. Jeg kjenner at jeg savner alt det gir meg - energi og overskudd! Dessuten tenker jeg hundre prosent studentmodus. Sommerferien er over, enten jeg vil eller ikke, og nå er det på tide å brette opp ermene. Jeg gleder meg!

 • 05.09.2016
 • //
 • Kl.20:06
 • //
 • Hverdag
 • //
 • 1 kommentar
 • Finally  · TØYBH FRA H&M ·

  Jeg er av typen som bruker minst mulig bh, rett og slett av den enkle grunn at det er mye mer komfortabelt å gå uten. Dessuten er jeg 21 år, har implantater og synes derfor ikke at jeg trenger å bruke det i utgangspunktet. Problemer er jo at enkelte ganger trengs det for å ikke risikere at puppene plutselig ikke er tildekt, eller rett og slett for å ha litt støtte. Jeg har vært på jakt etter en tøybh en evighet - en som ser fin ut, og viktigst av alt; er behagelig. Det har jeg endelig gjort! Nå kan alle gamle bher med spiler og andre ubehagelige detaljer pakkes bort. Tommel opp for komfort! • 05.09.2016
 • //
 • Kl.17:19
 • //
 • Mote
 • //
 • 0 kommentarer
 • Verdens beste smoothie

  Søndag, og den første dagen denne uken agendaen har vært tom. Etter en lang uke, jobb, bursdag for tre og en kveld på byen i går, var denne dagen både etterlengtet og nødvendig. Fullstendig avslapping og en lang tur i høstværet er det eneste Niklas og jeg har tatt oss til i dag. Jeg har hatt skikkelig cravings på smoothies hele uken, og i dag var det endelig rom for å lage min favoritt - den skal jeg selvfølgelig gi dere fremgangsmåten på. Dødsenkel, sunn og veldig, veldig god!  · TROPISK SMOOTHIE ·

  ♥ Ananas
  ♥ Mango
  ♥ Banan
  ♥ Appelsinjuice

  Ganske så sommerlig og tropisk, men etter min mening smaker den like godt uavhengig av sesong. Nyt!

 • 04.09.2016
 • //
 • Kl.16:57
 • //
 • Mat
 • //
 • 1 kommentar
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no