Kristin Finstad Svendsen

About

Categories

Archives

Search

Svar på spørsmål om anoreksi #3

Hei! Håper alle har hatt en fin helg og en deilig søndag  Niklas og jeg kom nettopp hjem fra kino, og har ellers ikke brukt dagen til annet enn total avslapping. Det trengtes, for nå føler jeg meg mye piggere, og er klar til å starte en ny uke. Men før det, har jeg lovet å svare på resten av spørsmålene om anoreksi:Har sett mange som har recovery profiler på Instagram, har du en recovery profil - eller annen form for sosialt nettverk mtp anoreksien?
Nei, jeg har ingen slik profil på Instagram selv. For å uttrykke meg på det området, bruker jeg kun bloggen. Jeg følger riktignok et par av disse recovery profilene selv, da - synes det kan være givende noen dager, faktisk.

Hva trigger deg mest?
Det kan være så mye - alt fra den minste kommentar til å se rennende fett fra mat. Jeg kjenner spesielt på det dersom jeg har en samtale om anoreksi med noen som er mindre viten enn meg, og den eller de uttaler seg om ting de ikke har peiling på. I disse tilfellene tenker jeg ofte "faen heller, skal jeg vise deg, eller?". Det som irriterer meg blir ofte en trigger.

Har du noen tips til hvordan man kan bli friskere? Vet du ikke er frisk enda, men jeg tenker siden du har skrevet tidligere at du er på bedringens vei.
Jeg vet ikke, for ting som kan hjelpe er så veldig individuelt - noe jeg kan føle som motivasjon, kan andre se på som en trigger. Men jeg skrev et innlegg, for en tid tilbake, med "ti tips på veien". Du kan eventuelt se om du kan plukke opp noe der. Innlegget finner du HER.Hva tenker du om arbeidslivet? Kan du jobbe som lærer selv med spiseforstyrrelsene?
Den dagen jeg blir lærer, håper jeg at jeg er tilnærmet frisk, eller at jeg behersker sykdommen i så stor grad at jeg med hånden på hjertet har kontroll. Jeg håper at jeg kan bruke erfaringene mine som en ressurs og at jeg kanskje kan hjelpe eller bistå noen som er i samme situasjon. Jeg kunne sannsynligvis ikke begynt å jobbe som lærer i dag, men det er mange år til jeg står der som ferdig utdannet - enten jeg går det vanlige løpet eller om jeg tenger pusterom. Jeg krysser fingrene for at sykdommen etter hvert slipper taket, og tillater meg å gjøre det jeg har lyst til. Jeg ser frem til å komme i en ordentlig jobb - en jobb som gir meg noe mer enn en lønnsslipp i slutten av måneden.

Jeg har opplevd selv at jeg ble mer sint og dårlig humør når jeg slet med spiseforstyrrelsen og at jeg konstant var sliten. Har du hatt det sånn? 
Jeg har hatt mye variert humør, men aldri vært konstant sint. Jeg har vært glad og følt lykke også. Til tross for at mange av følelsene mine har blitt hemmet mange hakk, har jeg vært kapabel til å kjenne. Men jeg har innsett at noen ganger har det tatt lang tid før ting har gått opp for meg. Kroppen har gått på lavgir, og dermed blitt tregere - både psykisk og fysisk. I startet løp jeg opp trapper som en Gud - kroppen var jo så lett. Mens etter hvert ble sånne små ting et ork og en utfordring. Men alt i alt, så har jeg ikke kjent på noe av det du nevner konstant, hele tiden.Har selv en venninne som er veldig tynn, og drikker ekstreme menger Pepsi max, så frykter at hun bruker det som materstatning. Hva er dine tanker rundt dette?
Jeg svarte på vegne av meg selv når det gjelder å drikke store mengder Pepsi max i del to, du kan lese det HER. Men selvsagt kan det være noe helt annet for venninnen din. Jeg tenker at dersom du ser at hun bruker det som en erstatning, så kan det være grunn til bekymring. Jeg kjenner flere som drikker store mengder lettbrus uten å ha problemer med mat i det hele tatt, så å blindt regne med at det er tilfelle, blir feil. 

Hvordan går det med deg nå? Føler du selv at du er på bedringens vei? Vet det kanskje kan være et vanskelig spørsmål å svare på.
Tusen takk som spør! Enkelte dager føler jeg at jeg er på bedringens vei: jeg har motivasjon og tenker fornuftige tanker, som at dette er det eneste riktige - at jeg ikke kan leve på et knekkebrød annenhver dag resten av livet mitt, for det er ikke noe liv. Andre dager har jeg lyst til å gi opp - gi opp prosjektet om å bli frisk, slutte å spise, bli en pinne, gi opp livet. Hvordan jeg har det kan variere så voldsomt fra dag til dag at jeg synes det er, som du sier, vanskelig å svare på. Samtidig er jeg mye mer positiv nå enn det jeg var for et par år siden. Alt ligger til rette for at jeg skal ha det bra, noe jeg har også, det er bare noen dager som virker så ufattelig håpløse. Et av spørsmålene som kom inn, skal jeg ta for meg i et eget innlegg litt senere. Jeg regner med at det kommer i løpet av uken.
 


3 Kommentarer

Fritt utløp

10.07.2016 kl. 23:01
Veldig fine og utfyllende svar! Heier på deg :)

10.07.2016 kl. 23:52
Takk som deler<3 har vært veldig fint å lese, etterlsom jeg sitter i samme båt selv! Stor klem <3

RecoveryInspiration

11.07.2016 kl. 22:00
Du er så fin <3

Jeg har bare et spørsmål. Hvordan er det med håret ditt når du er på den vekten du er nå? Mister du mye? Tar du noe/ gjør noe for å forhindre det? Jeg husker jeg mast helt ærlig 2/3 av håret mitt da jeg var på mitt sykeste. Det var helt forferdelig!

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits